21 februarie 2017

Venin – frumuseti de neatins

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" va invita sa explorati o noua expozitie temporara inedita cu exponate vii, dar si cu piese de o valoare inestimabila din colectiile muzeului, in perioada 1 Februarie – 18 Iunie 2017. "Venin – frumuseti de neatins" va propune sa descoperiti lumea fascinanta a catorva specii veninoase din lumea animala, unele dintre acestea regasindu-se in clasamentul celor mai veninoase animale din lume.

Stim cu totii ca exista animale veninoase. Stim ca numeroase vietati – inclusiv unele dintre cele mai comune si de prima utilitate pentru om, precum albinele – au secretii toxice pe care le injecteaza ca sa se apere. Alte specii sunt extrem de periculoase, daca stam sa ne gandim la serpi, dar iata ca cel mai puternic venin din lumea animala este cel al unui melc! Pentru multe dintre aceste specii, veninul nu reprezinta altceva decat unul dintre "instrumentele" organismului lor pentru supravietuire.


Expozitia "Venin – frumuseti de neatins" va provoaca sa lasati prejudecatile si teama fata de animalele veninoase la poarta muzeului si sa descoperiti frumusetea unica a exponatelor vii. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de indepartate si greu accesibile omului si cu siguranta aproape nimeni nu si-ar dori o intalnire fata in fata cu acestea in mediul lor natural. Publicul interesat este invitat sa profite de aceasta oportunitate si sa descopere noua expozitie temporara a Muzeului "Grigore Antipa", unde vor avea ocazia sa admire specii veninoase de serpi, broaste, arahnide, dar si insecte. De asemenea, vor fi expuse adevarate comori din colectiile muzeului – piese de o valoare inestimabila care in mod normal sunt inaccesibile publicului larg.


Pretul unui bilet este de 10 lei/copil/student/pensionar si 15 lei/adult. Copiii cu varste mai mici de 3 ani au gratuitate.


Programul de vizitare este de marti pana vineri intre orele 10 – 18 (ultimul vizitator intra la ora 17) iar sambata si duminica intre 10 – 19 (ultimul vizitator intra la ora 18).

Puteti citi mai multe detalii AICI.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu