24 februarie 2017

Hornbach sustine educatia alternativa a copiilor

Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, a organizat, inca din prima luna a anului, noi ateliere care sustin educatia alternativa a copiilor. In luna ianuarie, reprezentantii magazinelor Hornbach din Romania si-au lasat imaginatia la joaca alaturi de copiii pe care i-au invitat sa isi dezvolte abilitatile practice in cadrul unor ateliere creative. In cadrul acestora, cei mici au transformat lucruri simple, culese din diferite departamente ale magazinului, in adevarate opere de arta. Participarea a fost, ca de obicei, gratuita, materialele fiind puse la dispozitie de retailer, alaturi de apa, sucuri si bomboane. Intreaga activitate s-a desfasurat sub indrumarea unui personal specializat.

"Este foarte important pentru copii sa isi exerseze indemanarea inca de mici, sa faca lucruri cu propriile maini, sa invete ce inseamna bricolajul si sa aiba incredere in propriile abilitati. Dorind sa contribuim la dezvoltarea lor, am organizat, in a doua jumatate a lunii ianuarie, ateliere creative pentru cei mici", a mentionat Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach Romania. 

Astfel, in ziua de 14 ianuarie, cei mici au mesterit obiecte decorative plecand de la tema "Gradina de piatra". Folosind pietre rotunjite de marmura alese din departamentul Gradina, ghivece din materiale ceramice - de la acelasi departament, impreuna cu pietris de la departamentul Acvaristica si cu markere colorate, copiii au realizat gradini inedite, cu "plante impietrite".

Si pentru ca in aceasta perioada a anului zilele sunt mai scurte decat noptile, cei mici au avut ocazia, pe 28 ianuarie, sa realizeze casute lampion. Dupa ce le-au asamblat si colorat, acestia le-au luminat, amplasand in ele cate un mic led alimentat la o baterie.

In total, in cele sase magazine ale retailerului din Bucuresti, Brasov, Timisoara si Sibiu au participat 240 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 14 ani ce au fost fascinati de activitatile pe care le-au intreprins alaturi de personalul specializat.

Activitatile organizate in magazinele Hornbach vor continua, educatia alternativa pentru tinerele generatii fiind unul dintre obiectivele retailerului si pentru acest an.Un comentariu: