22 februarie 2017

Fetal Care, prima clinica din Romania care realizeaza mulaje ale bebelusilor nenascuti, folosind tehnologia 3D

Clinica Fetal Care, fondata de dr. Adela Serban, medic primar obstetrica-ginecologie cu supraspecializare in medicina materno-fetala si fertilizare in vitro, aduce o premiera in Romania, fiind prima clinica care poate realiza mulaje 3D ale bebelusilor nenascuti inca, dupa saptamana 22 de sarcina. Astfel, folosind tehnologia inovatoare, fiecare ecografie de sarcina poate fi insotita de imaginea 3D a bebelusului.

Noua tehnica presupune folosirea unui software care transmite semnalele ecografului catre o imprimanta 3D, oferindu-le parintilor o imagine mult mai clara si mai apropiata de realitate asupra fatului. Tehnica este asemanatoare unei ecografii obstetrice regulate si nu are niciun efect negativ asupra pacientei sau a nenascutului.


"Cu toate ca examinarile ecografice sunt din ce in ce mai avansate, oferind imagini realiste, in miscare ale fatului, multi parinti isi doresc sa isi atinga copilul nenascut, chiar si sub forma unui mulaj. De aceea, am decis sa implementam in cadrul Fetal Care o tehnologie de ultima generatie, care reprezinta un motiv de bucurie pentru parinti si totodata, ofera noi optiuni pentru evaluarea starii de sanatate si dezvoltarea fatului", a declarat dr. Adela Serban, fondatoarea clinicii Fetal Care.


Dezvoltata initial pentru femeile nevazatoare sau pentru cele care prezinta riscuri de pierdere a sarcinii, aceasta tehnica inovatoare a fost folosita pentru prima data in 2015, in Brazilia. Atunci, medicii au creat o imagine tactila dupa ecografia clasica, permitandu-i unei paciente nevazatoare sa atinga chipul copilului ei nenascut.Filmul de prezentare poate fi urmarit aici: https://www.youtube.com/watch?v=3zWcIW-Jv-o
 

Despre Fetal Care

Centru de medicina materno-fetala si reproducere umana asistata, Fetal Care a aparut din dorinta si nevoia de a oferi viitoarelor mame servicii de specialitate complete, tratamente personalizate pe nevoile si unicitatea fiecarui caz si paciente in parte, dar mai ales siguranta si incredere. In afara actelor medicale si experientei practice a medicilor, in cadrul Fetal Care pacientele beneficiaza de consiliere si indrumare, fie ca sarcina este una normala sau cu risc crescut.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu