6 noiembrie 2016

Gujoane de peste cu sos tartar

Fileurile de peste sunt tavalite prin pesmet, iar apoi coapte pana ce devin crocante la exterior si delicios de fragede in interior. Se servesc cu un sos tartar acrisor – partenerul perfect pentru orice peste gatit simplu.

Ingrediente pentru gujoane:

450 g fileuri de peste alb, fara piele
¼ cana faina
1 ou mare, batut
1 cana pesmet alb
2 linguri seminte de susan
1 lingura ulei de masline extravirgin
sare si piper, dupa gust

Ingrediente pentru sos tartar:

¼ cana smantana
¼ cana maioneza
1 lingurita mustar de Dijon
4 castraveciori murati, tocati marunt
1 lingura capere, scurse si tocate
2 linguri patrunjel proaspat, tocat
1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul. Se taie fileurile de peste fasii. Se amesteca faina cu sare si piper si se aseaza acest amestec in strat subtire pe o farfurie intinsa.

Se pune oul batut intr-un castron; se amesteca pesmetul cu semintele de susan pe o a treia farfurie. Se tavalesc fasiutele de peste prin faina, apoi se trec prin ou si, la final, se acopera uniform cu mixtura de pesmet.

Se unge cu uleiul de masline extravirgin o tava de copt neaderenta si se aseaza pe ea fasiile de peste, intr-un singur strat. Se coc 5 minute. Se intorc gujoanele si se mai coc 5 minute sau pana ce devin crocante si aurii.

Intre timp, pentru a prepara sosul tartar, se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Se imparte sosul obtinut in patru boluri mici si se serveste cu gujoanele fierbinti.

Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu