30 octombrie 2016

Tortilla spaniola in straturi

Facuta de obicei cu cartofi, ceapa si oua, tortilla este parte integranta a bucatariei spaniole si se gaseste adeseori printre numeroasele variante de tapas in barurile si restaurantele din Spania.

Ingrediente:

200 g mazare
150 g fasole verde, taiata bucatele
100 ml ulei de masline extravirgin
150 g ciuperci champignon mici, feliate subtire
 12 oua
250 g cartofi rosii fierti, decojiti si feliati subtire
1 ceapa, tocata fin
400 g rosii din conserva, cubulete
2 lingurite oregano proaspat sau 1 lingurita oregano uscat
sare si piper, dupa gust


Mod de preparare:

Se fierbe mazarea intr-o oala cu apa sarata clocotita timp de 10 minute. Se scoate mazarea si se da din nou apa in clocot, apoi se fierbe fasolea tot 10 minute. Se scurge bine si se lasa deoparte.

Se incinge o lingura din ulei intr-o tigaie, apoi se calesc ciupercile feliate. Se condimenteaza cu sare si piper. Se bat 3 oua intr-un castron, se toarna peste ciuperci si se prajeste totul la foc mediu pana este inchegat. Pentru a intoarce tortilla o poti scoate din tigaie pe o farfurie, pui alta farfurie deasupra, apoi le schimbi locul in asa fel incat farfuria de deasupra sa fie dedesubt. Pui din nou tortilla in tigaie, cu partea neprajita in jos, si o prajesti pana devine aurie. Se scoate din tigaie si se tine la cald.

Se incinge alta lingura de ulei in tigaie, apoi se calesc cartofii si ceapa. Se bat alte 3 oua, se toarna peste amestecul de cartofi si se prajeste totul, intorcandu-se o data, la fel ca mai sus. Se pune peste tortilla de ciuperci si se tine la cald.

Se procedeaza in acelasi fel pentru a face o tortilla de mazare si apoi o tortilla de fasole verde. Se pun peste cele de ciuperci si cartofi si se tin la cald.

Intre timp, se incalzesc rosiile si oregano intr-o oala, la foc mediu. Se condimenteaza cu sare si piper.

Se taie teancul de tortilla in sase portii si se serveste stropita cu sos.

Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu