2 octombrie 2016

Rigatoni cu ton, rosii si broccoli

Bucatelele carnoase de ton si fileurile de ansoa tocate marunt se combina cu rigatoni al dente, felii groase de rosii si ceapa verde. Uleiurile de la pestele in conserva imbogatesc sosul traditional din ulei de masline, otet si mustar. In plus, se face si rapid si este un fel de mancare delicios.

Ingrediente:

350 gr de rigatoni, sau alte paste care va sunt voua pe plac sau pe care le aveti in casa

350 gr broccoli, curatat si taiat in buchetele, tulpinile curatate si taiate felii

4 linguri ulei de masline

2 linguri otet aromat sau otet din vin rosu

1 lingura rasa de mustar de Dijon

Piper negru (cel proaspat macinat are o aroma mai intensa)

50 gr fileuri de ansoa din conserva, scurse, tocate marunt, iar uleiul il pastrati

200 gr ton in ulei din conserva, scurs si desfacut in bucatele, iar uleiul, de asemenea, il pastrati

3 fire de ceapa verde, curatate si tocate

2 rosii, de marime medie, coapte (le scoateti semintele si le taiati felii)

2 linguri rase de patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare:

Se fierb pastele, adaugand broccoli in ultimele 3-4 minute de fiert. Intre timp, intr-un castron mare, se amesteca uleiul, otetul, mustarul si putin piper.

Se adauga uleiul de la ansoa si de la ton, apoi fileurile de ansoa, tonul, ceapa verde, rosiile si patrunjelul tocat.


Se scurg pastele si broccoli si se amesteca cu sosul din castron.

Se pot servi calde sau reci.

Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu