7 octombrie 2016

Minimest 2016 - Animatie pentru cei mici

Fiecare editie a Festivalului de Film de Animatie Anim'est aduce, pe ecranele cinematografelor bucurestene, o selectie de filme de animatie la fel de ofertanta pentru toate varstele si gusturile. Iar in cadrul fiecarei editii, entuziasmul celor mici in randul publicului de gen este rasplatit cu o sectiune a festivalului care le este dedicata.

Intr-un secol in plin "boom" digital, programul special Minimest incurajeaza interesul copiilor pentru animatie, invitandu-i sa vizioneze cele mai bune filme recente si sa participe la o serie de ateliere si activitati interactive cu specialisti ai industriei.

Anul acesta, timp de 6 zile, in cele doua week-end-uri ale festivalului, cei mici sunt asteptati la Cinema Pro si Cinema Elvire Popesco (7 - 9 octombrie) si la Cinemateca Eforie (14 - 16 octombrie), cu o selectie de animatii menite sa le intampine pofta de povesti si de distractie.

20 de scurtmetraje pentru copii cu varste intre 3 si 12 ani au fost selectate, anul acesta, in competitia pentru trofeul Minimest, jurizata tot de cei mici. Sunt cele mai bune titluri din cele cateva sute inscrise de case de productie si regizori din toata lumea, povesti despre maturizare, prietenie, curaj sau grija pentru animale, spuse cu ajutorul unor tehnici de animatie diverse.

Un highlight al sectiunii dedicate celor mici este proiectia speciala in avanpremiera a patru scurtmetraje grupate sub titlul "Gruffalo si prietenii lui", ecranizari ale celebrelor carti scrise de Julia Donaldson si ilustrate de Axel Scheffler.

Toate filmele cu dialog vor fi subtitrate in limba romana si in limba engleza, si vor fi, de asemenea, lecturate in limba romana in timpul proiectiei.

In buna traditie a festivalului, cei mai curiosi dintre prichindei vor avea ocazia sa participe la mici ateliere demonstrative, ce le vor oferi acces in culisele animatiei. Anul acesta, alaturi de trainerii Ion Arama, Serghei Chiviriga si Ana Dobrescu, copiii vor descoperi cateva dintre secretele animatiei si vor realiza ei insisi scurte animatii ce vor fi proiectate in cinema, in cadrul festivalului.

De asemenea, intre proiectiile de film, cei mici vor avea parte de o serie de ateliere distractive, pornind de la personajele si temele din cadrul animatiilor vizionate. Participarea la aceste ateliere nu necesita inscriere si nici nu va fi conditionata de accesul la filme.

Poti citi mai multe detalii AICI.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu