30 septembrie 2016

Recomandari de week-end, 30 Septembrie - 2 Octombrie

Noaptea Cercetatorilor la Muzeul Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala „"Grigore Antipa" va invita sa participati la Noaptea Cercetatorilor, eveniment care va avea loc vineri, 30 septembrie 2016, intre orele 18.00 si 22.00.

In deschiderea programului, incepand cu ora 18:00, va avea loc conferinta "Natura si orasul", sustinuta de catre Dr. Phillipe Clegeau, profesor de ecologie la Muzeul National de Istorie Naturala din Paris.

Pentru mai multe detalii apasa aici.

Intre orele 19:00 si 22:00 se vor desfasura urmatoarele activitati:

1. Ce ascunde un zoolog in rucsacul sau? - Dr. Oana Paula Popa, Dr. Elena Iulia Iorgu, Dr. Ana Maria Krapal
2. Bratari cu mesaj genetic - Larisa Bianca Cojocaru, Drd. Alberto Martínez Gándara
3. Suntem cu adevarat singuri in casa? - Dr. Elena Iulia Iorgu, Dr. Oana Paula Popa, Dr. Ana Maria Krapal
4. Savanti in bucatarie - Alexandra Popa, Mihaela Isabela Vadana
5. Muzeul si pasarile Bucurestiului - Dr. Angela Petrescu
6. Incursiune in lumea parazitilor externi ai pasarilor - Dr. Cristina Constantinescu, Dr. Gabriel Chisamera, Dr. Costica Adam
7. Din culisele colectiei de crustacee - birou de cercetator, fragmente din viata animalelor cu carapace - Dr. Iorgu Petrescu, Dr. Ana-Maria Petrescu
8. Tehnici de preparare a insectelor - etapa importanta in organizarea colectiilor entomologice - coordonator Dr. Melanya Stan
9. Noaptea cantaretilor din iarba - Dr. Ionut Stefan Iorgu
10. Specii inedite de lepidoptere si metode curioase de capturare - Dr. Mihai Stanescu
11. Entomologia criminalistica - despre insectele necrofage - Dr. Lavinia Iancu
12. Extraterestrii printre noi? Paianjenii si rudele lor - Drd. Liviu Moscaliuc
13. Lumea herpetologilor - adevaratii imblanzitori de serpi - Dr. Tiberiu Sahlean
14. Taxidermia, intre arta si stiinta - Radu Pana

Pentru mai multe detalii apasa aici.

In intervalul 18:00 – 22:00, parterul si demisolul Muzeului vor fi inchise vizitarii. Activitatile dedicate Noptii Cercetatorilor se vor desfasura la etajul cladirii.

Participarea la eveniment este gratuita.O noua editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de povesti", intre 1 si 8 octombrie

Lumea este un nor cu povesti. Le asculti, le citesti, le privesti, dar cel mai interesant este sa le traiesti. La inceput de octombrie, Teatrul Ion Creanga aduce noi spectacole si aventuri gata de trait si de povestit mai departe, cu ocazia celei de-a XII-a editii a Festivalului International de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de povesti".

Un program complex de educatie si culturalizare a celor mai tineri spectatori, Festivalul are loc in perioada 1-8 octombrie, in Bucuresti, si reuneste peste 50 de evenimente dedicate copiilor, parintilor si educatorilor, dar si profesionistilor din domeniul teatrului pentru copii.

Timp de o saptamana, acestia sunt invitati sa urmareasca productiile invitate – o selectie diversificata de spectacole de teatru dramatic, liric, teatru-dans, pantomima sau spectacole senzoriale pentru bebelusi, sustinute de 23 de teatre si companii teatrale din 9 tari – si sa participe la evenimentele conexe propuse anual de Teatrul Ion Creanga: ateliere pentru copii, workshop-uri pentru artisti, conferinte sau dezbateri.

Deschiderea oficiala este programata sambata, 1 octombrie, ora 18:00, cu spectacolul de teatru dans "Zbor prin povesti", o productie a Teatrului Ion Creanga. Reprezentatia este gazduita de Teatrul de Comedie – Sala Noua, teatru partener al Festivalului, alaturi de Teatrul Excelsior, Opera Comica pentru Copii, Palatul National al Copiilor, Teatrul de animatie Tandarica si Creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti.

Lista spatiilor partenere este completata de o serie de unitati scolare din Capitala, la sediul carora Teatrul Ion Creanga organizeaza in regim gratuit ateliere de creativitate pentru elevi.

Programul Festivalului si mai multe informatii despre spectacolele invitate sunt disponibile pe www.fitc.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu