27 septembrie 2016

Bucharest Science Festival - editia 4

Intre 28 septembrie si 2 octombrie va avea loc a patra editie a Bucharest Science Festival. Timp de 5 zile, expozitii, conferinte si dezbateri, experimente si demonstratii, proiectii de documentare vor deschide participantilor perspective noi asupra Universului si vietii. Accesul la majoritatea evenimentelor este gratuit.

Ateliere Lego® - Mission 2 space
Bricks 4 Kidz este un concept de educatie creativa prin care copiii invata, construiesc si se joaca cu piese LEGO®. Educatia prin joc are la baza kituri Bricks 4 Kidz cu piese LEGO® si planuri de constructie tematice, special create de ingineri si arhitecti din SUA pentru aceste programe.
Activitatile Bricks 4 Kidz familiarizeaza copiii cu concepte din sfera stiintelor exacte (S.T.E.M.), le dezvolta cultura generala, increderea in sine si ajuta la o mai buna intelegere a modului de functionare a lucrurilor in general.
In cadrul festivalului puteti gasi, in fiecare zi, ateliere pentru copii 3-6 ani si ateliere pentru copii 6-12+.

Porniti Motoarele!
Puteti vizita cu scoala sau gradinita zona dedicata repararii si testarii aeronavelor de la ROMAERO, cu ghid.

Stiinta drumului in viata
Ai acasa un tanar care este la varsta la care ar vrea sa se decida ce cariera sa imbratiseze? Acest eveniment il poate ajuta sa inteleaga ce trebuie sa ia in calcul ca sa se decida.

Cine au fost Albert Einstein si Isaac Newton?
De vorba cu Alex Doppelgänger (blogger, autorul Povestiinta) poti sa afli o multime de lucruri interesante despre cei doi savanti. Evenimentul este bazat pe cele 2 carti ale Editurii Pandora M - Cine a fost Albert Einstein si Cine a fost Isaac Newton?.

Construim o baza spatiala sferica - Eematico.org
Cu materialele si sculele numeroase si diverse, precum suruburi, saibe, piulite, chei si surubelnite, piese de lemn si coltari metalici, materiale textile si multe altele, micii ingineri vor construi, in echipe, o casa spatiala sferica.

Atelier Animalium si Historium
Doua atlase speciale si 2 ateliere gratuite pentru copii intre 8 si 12 ani, gazduite de Humanitas Cismigiu, sambata si duminica de la ora 11.

Programul complet al festivalului este disponibil AICI.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu