28 septembrie 2016

Aloe Vera - trusa de prim ajutor oferita de natura

Aloe este folosita in tratamente medicale de peste 2.000 de ani. Prima atestare a utilizarii ei in scopuri tamaduitoare a fost gasita pe un papirus egiptean ce dateaza din jurul anului 3.500 i.e.n. Legenda spune ca Aristotel l-a convins pe Alexandru cel Mare sa invadeze Insula Socotra din Oceanul Indian doar pentru a-si face rezerve de aloe, planta care vindeca ranile luptatorilor, aducandu-i mai repede inapoi pe campul de batalie. Folosind-o in cu totul alt scop, Cleopatra - si multe alte personalitati feminine din istorie - se pare ca se baza pe aloe pentru a-si infrumuseta tenul. In zilele noastre, terapeutii o considera "trusa de prim ajutor" oferita noua de Mama Natura. Aceasta planta din familia crinului se dezvolta chiar fara o atentie speciala si este atat de viguroasa, incat veti putea sa va folositi ani intregi de proprietatile ei magice de a vindeca ranile, de a hidrata pielea si de a calma ulceratiile.

Desi planta de aloe contine 99% apa, gelul transparent din frunze are in compozitie un amestec de compusi vindecatori puternici. De exemplu, glicoproteinele si polizaharidele. Glicoproteinele grabesc cicatrizarea, atenuand durerea si inflamatia. Polizaharidele hidrateaza pielea, ii stimuleaza cresterea si refacerea, intensificand vindecarea ranilor. In plus, gelul de aloe contine o substanta analgezica numita bradichininaza, ce reduce inflamarea tesuturilor. Lactatul organic de magneziu, o alta componenta a gelului de aloe, calmeaza mancarimile si eruptiile de tip alergic.

Cel mai bun gel de aloe poate fi obtinut direct din planta vie. Taiati o frunza groasa, feliati-o pe lungime si stoarceti gelul pe piele. Fiti atenti sa nu picurati substanta vascoasa pe haine deoarece va lasa pete greu de indepartat. Gasiti aloe la majoritatea florariilor in care se vand plante in ghiveci. Nu necesita prea multa ingrijire si se dezvolta frumos pe pervazul unei ferestre insorite.

De asemenea, daca nu doriti sa cumparati direct planta, puteti gasi gel pur de aloe la majoritatea magazinelor cu produse naturiste. Insa cititi cu atentie eticheta, pentru a va asigura ca produsul e gel pur de aloe, de concentratie 100%, fara ingrediente suplimentare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu