5 iulie 2016

Fiecare Copil Conteaza

Salvati Copiii isi propune schimbarea statisticilor dureroase: in fiecare an pierdem aproximativ 1700 de nou-nascuti. La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare. Tara noastra se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de 8,8 la 1000 de copii nascuti vii in 2014, cauza principala fiind nasterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame si copii si dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante.

Salvati Copiii Romania a initiat proiectul Fiecare Copil Conteaza, parte a campaniei mondiale Every One, care urmareste reducerea mortalitatii infantile si a copiilor pana la cinci ani.

Cateodata, ca sa salvezi o viata este nevoie doar de un gest. In Romania exista, in continuare, zeci de sectii de nou-nascuti in care copiii nascuti inainte de termen se sting pentru ca nu exista suficiente incubatoare, in care eforturile medicilor sunt zadarnicite de lipsa unor minime dotari. De aceea, Salvati Copiii Romania continua programul de dotare cu incubatoare a maternitatilor din Romania, prin campania de strangere de fonduri Un gest pentru o viata. Orice sprijin acordat, prin donatii online sau prin SMS la 8844 cu codul "SALVEZ" (2 euro lunar), este binevenit.

Echipa Salvati Copiii Romania, sustinuta de specialisti locali (medici de familie, asistenti sociali, mediatori sanitari) s-a implicat, din 2011 si pana in prezent, in actiuni de imbunatatire a starii de sanatate a mamelor si copiilor pana in 5 ani din 31 de comunitati rurale dezavantajate din tara noastra. Astfel, un numar de 20.788  de beneficiari, dintre care: 14.872 copii 0-5 ani, 3.732 mame tinere si 2.184 gravide au beneficiat de sustinerea Salvati Copiii.

Prin proiectul Fiecare Copil Conteaza au fost derulate actiuni menite sa combata cauzele prevenibile ale deceselor, printr-o componenta majora de informare si educare, atat in randul viitoarelor mame, cat si la nivelul fiecarei comunitati, si printr-o componenta de interventie, care presupune asigurarea unei alimentatii sanatoase (suplimente nutritionale) femeilor gravide si copiilor cu varsta de pana la 5 ani.

Bebelusii nascuti prematur au nevoie de ingrijire speciala, iar o maternitate in care medicii ridica nepuntinciosi din umar nu este nicidecum un loc potrivit pentru a spune Bun venit pe lume! Cu sprijinul companiilor si miilor de donatori care s-au alaturat campaniilor "Bun venit pe lume!" si "Un gest pentru o viata",
Salvati Copiii Romania a reusit sa doteze 58 de maternitati si sectii de nou-nascuti cu echipamente medicale moderne in valoare de 7.300.000 de lei, contribuind la salvarea a peste 18.000 de copii, anual.

Doneaza si tu!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu