14 iulie 2016

Arborii in peisajul orasului

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" ii invita pe cei mici la "Arborii in peisajul orasului", un modul al Scolii de Vara desfasurat in perioada 18 – 22 iulie in Sala Atelier a Muzeului si sustinut de catre muzeograful Mirela Dragos.

Plantele sunt componente esentiale ale ambiantei naturale, iar arborii sunt parte integranta a peisajului urban de sute de ani. In zilele noastre, constientizarea valorii lor a devenit din ce in ce mai evidenta, iar contributia arborilor in cadrul oraselor este din ce in ce mai apreciata pentru reducerea poluarii aerului, zgomotului, vanturilor puternice, pentru crearea unei ambiante placute si relaxante, pentru purificarea aerului.

Modulul din vara aceasta este dedicat arborilor. Ei constituie materialul viu si predominant verde, de o mare diversitate, care imbraca solul si se asociaza cu elementele construite.
Arborii se deosebesc prin inaltime, forma, culoare, scoarta, frunze, flori si fructe.

Cunoasterea speciilor de arbori, a caracteristicilor lor, ne ajuta sa pastram si sa apreciem mai mult ceea ce avem in jurul nostru si, in plus, sa invatam sa ne aducem si noi mica noastra contributie in mediul in care traim.

Cursul care se desfasoara zilnic intre orele 10:15 si 12:30 se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani.

Poti citi mai multe detalii AICI.


Un comentariu:

  1. Ma bucur ca apar si astfel de evenimente, poate in felul aceasta incepem sa pretuim mai mult natura, sa ne sesizam mai repede daca ne sunt taiati copacii fara explicatii (sau tunsi pe timp de vara)

    RăspundețiȘtergere