3 iunie 2016

Internetul – un instrument util de parenting

Folosirea device-urilor face parte din rutina noastra, dar si a copiilor. In ultima perioada, tot mai multi parinti sunt ingrijorati de faptul ca micutii lor petrec mult timp pe laptop,  tableta sau smartphone, jucandu-se sau navigand pe internet.

Copiii generatiei de astazi pot face fata provocarilor viitorului? Este imposibil sa le interzicem sa utilizeze tehnologia, insa ii putem face sa inteleaga modul in care functioneaza lumea digitala. Desi exista multe pareri impotriva folosirii computerului de catre copii, internetul si gadget-urile sunt instrumente utile de parenting ce pot contribui la dezvoltarea lor, daca sunt utilizate cu moderatie si in scopuri educationale. La Code School elevii au parte de o experienta placuta pe internet, invatand sa navigheze in siguranta prin mediul online.

Iata ce puteti face pentru a le muta copiilor atentia de la jocurile pe calculator:

• Stabiliti reguli rezonabile si clare - orele pe care copiii le pot petrece in fata computerului, momentul in care il pot folosi, activitatile pe care le pot desfasura pe internet, ce site-uri au voie sa acceseze, daca isi pot crea cont pe retelele de socializare!
• Indreptati-le atentia spre activitati care sa le satisfaca interesul de explorare, joaca si descoperire - un exemplu foarte bun il reprezinta Programarea! 
• Incurajati-i sa foloseasca timpul petrecut pe laptop sau pe tableta cu scopul de a-si dezvolta abilitatile de programare!
• Incercati  programarea robotilor!
• Achizitionati-le un robot programabil pe care il pot folosi acasa, pentru a-si exersa cunostintele.

In acest fel, copiii au acces la tehnologie, iar dumneavoastra le canalizati atentia pe lucrurile constructive, care ii vor ajuta pe viitor. Utilizate cu masura, calculatorul si internetul au o influenta pozitiva asupra copiilor, reprezentand un mod placut de a-si petrece timpul liber, dar si o metoda eficienta in educatia acestora.

Code School invita toti parintii la CONCURS - Copilul tau cum isi petrece timpul pe tableta sau pe laptop?

Daca si tu cauti solutii prin care sa-ti convingi copilul sa foloseasca tehnologia intr-un mod responsabil, pentru a-si dezvolta abilitatile, Code School  iti propune Robotica - o activitate prin care copiii invata sa programeze roboti.
Interesul parintilor pentru robotica a crescut in ultimii ani, vazand programarea robotilor ca o modalitate prin care le pot muta atentia copiilor de la jocurile pe calculator.
Copilul tau a experimentat programarea cu roboti? Inscrie-te la concurs dand click AICI si poti castiga robotul programabil Edison, cursuri de programare sau tricouri Code School pentru copilul tau!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu