28 iunie 2016

Ai grija de tenul tau

Fata ta este permanent expusa agresiunii factorilor externi. De aceea necesita o ingrijire aparte si permanenta. Iata cinci lucruri simple, de care e bine sa tii cont:

1. Protejeaza-ti pielea de soare tot anul. Foloseste o lotiune de protectie solara cu factor de protectie (SPF) de minimum 30. Pielea ta poate fi afectata de soare in orice anotimp.

2. Aplica o crema cu vitamina C. Pentru a te proteja mai bine, aplica pe fata o crema cu vitamina C, peste lotiunea de protectie solara. Acest tip de crema previne lezarea, deshidratarea si ridarea tenului. De asemenea, incearca creme cu vitamina E sau betacaroten.

3. Foloseste o singura marca de produse cosmetice. Daca folosesti multe produse diferite de ingrijire a pielii, unele dintre ele ar putea contine aceleasi ingrediente, fiind deci inutile. In plus, unele marci nu sunt compatibile cu altele – insa n-ai cum sa stii asta decat dupa ce le-ai cumparat si le-ai folosit. Vei obtine rezultate mai bune daca alegi produse create pentru a fi folosite impreuna.

4. Nu te freca la ochi. Aplica, in schimb, comprese. Pielea de pe fata este extrem de delicata, mai ales cea de sub ochi. Prin urmare, atinge zona aceasta doar foarte usor. Daca te mananca ochii, aplica o compresa rece sau o discheta din bumbac umezita cu lotiune tonica ori lotiune cu hamamelis.

5. Nu pune mainile pe fata. Mainile sunt un adevarat depozit de murdarie si microbi, fiindca ating atatea suprafete. Daca te freci la ochi, pui mana pe barbie sau stai cu obrazul in palma, tot ce se afla pe maini va fi transferat pe fata ta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu