17 mai 2016

O clinica dentara din Bucuresti ofera copiilor programe de profilaxie gratuite

Prevenirea problemelor dentare este piatra de temelie pentru o igiena orala sanatoasa. Profilaxia dentara este o metoda simpla si necesara de intretinere a sanatatii orale. Probleme dentare apar adesea fara nici un avertisment si pot crea complicatii neplacute si dureroase pentru cei care le experimenteaza. Profilaxia este cea mai buna strategie pentru un zambet stralucitor.

Dental VivClinique, o clinica dentara din Bucuresti, desfasoara bianual o campanie de educare si promovare a profilaxiei si igienei dentare in randul copiilor. Primavara si toamna, cabinetul isi deschide usile tuturor parintilor si copiilor interesati de igiena orala. Micutii cu varste intre 3 si 16 ani primesc consultatia si procedeele profilactice in mod gratuit.

Ce este profilaxia?
Profilaxia consta intr-un ansamblu de masuri si proceduri care asigura o igiena orala sanatoasa si previne aparitia cariei dentare si a bolii parodontale. Aceste afectiuni adesea apar in urma a trei factori, care sunt in general ignorati: infectiile cu microbi si bacterii situate in placa dentara, alimentatie incorecta si degradarea smaltului si a dentinei.
In cazul in care aceste afectiuni sunt deja prezente, profilaxia consta in stoparea evolutiei si prevenirea aparitiei complicatiilor precum si tratarea lor.

De ce este profilaxia importanta?
Anumite afectiuni dentare, precum caria sau boala parodontala, pot duce la grave complicatii de sanatate orala. Multe dintre aceste afectiuni evolueaza rapid si fara dureri in fazele initiale – aspect care le face greu de depistat.
Depistate prea tarziu, tratarea lor va presupune proceduri mai complexe si interventii dureroase care costa mai mult decat controlul stomatologic regulat.
Copiii si tinerii care nu au beneficiat de o educatie dentara corecta sunt cei mai expusi acestor probleme. Educatia trebuie inceputa si incurajata inca de la cele mai fragede varste.

Ce procedee vor fi accesibile in mod gratuit?
Programul de profilaxie pentru micuti include toate procedeele necesare controlului, prevenirii si tratarii problemelor dentare. Acestea sunt:

●    evaluarea generala a starii de sanatate dentara – control de rutina;
●    test de evidentiere a placii bacteriene, cu revelator cromatic;
●    instruirea si insusirea tehnicilor corecte de periaj dentar;
●    fluorizari ale ambelor arcade cu gel profesional;
●    evaluare din punct de vedere ortodontic si trimiterea catre un medic specialist, in cazul in care se constata necesitatea unui tratament ortodontic.

Programul se va desfasura in perioada 16-26.05.2016, in zilele de luni, marti, miercuri si joi, intre orele 14:00 - 20:00. Mai multe informatii despre cum se pot face programari puteti gasi aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu