3 martie 2016

Omleta din albusuri cu sparanghel

O omleta usoara, cu o aroma delicata, fara pic de colesterol.

Ingrediente pentru o portie:
100 g
 sparanghel curatat sau varfuri de sparanghel
sare si piper negru
4 albusuri
1/2 lingurita ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:
1. Se umple un 
vas de fiert la abur cu apa si se pune pe foc, apoi se fierbe sparanghelul pana
 se inmoaie. Se scurge si se potriveste gustul cat timp mai este cald.

2. Se bat
 albusurile spuma, dar nu foarte tare, astfel
 incat amestecul sa curga.

3. Se 
incalzeste uleiul intr-o tigaie teflonata dupa care se adauga sparanghelul iar peste el albusurile batute spuma si se asezoneaza dupa gust.

4. Se prajeste pana ce omleta s-a rumenit si este numai buna de servit.

Daca nu aveti sparanghel, puteti folosi spanac tocat sau broccoli.

Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu