22 martie 2016

Marsul pentru viata 2016 – Pentru viata, pentru femeie, pentru familie

In perioada 1–31 martie, in Romania si Republica Moldova va avea loc Luna pentru viata 2016 – Pentru viata, pentru femeie, pentru familie, avand ca punct culminant Marsul pentru viata 2016 – Pentru viata, pentru femeie, pentru familie, organizat sambata, 26 martie 2016.
Mesajul care se doreste a fi transmis, prin tema acestui an, "Pentru viata, pentru femeie, pentru familie", este ca binele femeii insarcinate nu este opus binelui copilului pe care il poarta, ci se construiesc unul pe altul, si ca familia si societatea au de castigat daca sprijina femeile in perioada de sarcina, in general, si femeile aflate in criza de sarcina, in particular.

Marsul pentru viata, Luna pentru viata, atitudinea si faptele pentru viata nu inseamna condamnarea celor care au facut avort, ci o mana intinsa cu dragoste si durere. Nu inseamna judecarea tatilor si mamelor care, speriati de lipsa sigurantei, vor alege sa mearga inainte fara copilul care li se pare ca le incurca viata sau a carui viata li se pare ca nu o pot asigura in conditii optime, ci oferirea de sprijin pentru a putea merge impreuna mai departe.
Cate femei aflate in criza de sarcina pot rezista singure in fata violentei partenerului, ori a excluderii sociale, a saraciei, in fata riscului intreruperii educatiei ori carierei? Raspunsul este evident. De aceea, niciun efort nu este prea mare pentru miza unica, irepetabila, de nepretuit, pe care o reprezinta fiecare viata umana.
In acest sens, tema din acest an atrage atentia si asupra necesitatii consilierii si sprijinirii femeilor aflate in criza de sarcina la nivel institutional si necesitatea infiintarii de Centre de Sprijin pentru Femeia Insarcinata, ca centre specializate pentru consiliere si sprijin in criza de sarcina.
Pentru a proteja viata copiilor nenascuti, vietile parintilor si viitorul societatii este necesara nu doar o atitudine pro-viata, ci si o practica pro-viata. A fi impotriva avortului fara a oferi intregul sprijin de care o femeie are nevoie pentru a naste copilul este fariseic si ineficient. Cui ii pasa de copil ii pasa si de mama, face tot ce este nevoie pentru a o ajuta.Daca doriti sa participati la
Marsul pentru viata 2016 – Pentru viata, pentru femeie, pentru familie puteti vedea lista localitatilor participante pe site-ul www.marsulpentruviata.ro

In Bucuresti, Marsul pentru viata va incepe la ora 14.00, in Parcul Unirii si se va desfasura pe traseul Parcul Unirii, Str. Bibescu Voda, B-dul Dimitrie Cantemir, Parcul Tineretului.

In Parcul Tineretului, intrarea Sincai, incepand cu ora 15.30 va avea loc concertul Live for Life, al artistilor Paula Seling si Vlad Mirita, prezentat de Ioana Picos. Intrarea este gratuita.

Alte evenimente organizate de catre Asociația Studenti pentru viata in cadrul Lunii pentru viata in Bucuresti:

- Expozitia "Multumesc mama" in cadrul Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti";
- Flori pentru mame la Maternitatea Giulesti;
- Crosul pentru viata 2016;
- Coloram si citim impreuna cartea "Asteptandu-l pe Bebe".


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu