17 februarie 2016

Program inscriere clasa pregatitoare 2016

Parintii copiilor care implinesc 6 ani pana pe 31 august 2016 sunt obligati sa ii inscrie pe cei mici la clasa pregatitoare. Copiii care fac 6 ani dupa aceasta data pot sa fie inscrisi in clasa pregatitoare, daca trec evaluarea psihosomatica. Noutatea: din toamna, Ministerul Educatiei nu mai accepta exceptii la inscrierea in invatamantul primar, deci copiii nu vor mai putea sari clasa pregatitoare pentru a fi inscrisi direct in clasa I. Inscrierile in clasa pregatitoare se desfasoara in perioada 29 februarie - 18 martie, intre orele 08:00-20:00, de luni pana vineri, si intre orele 9:00-13:00 sambata.

Elevii inscrisi la scoala de circumscriptie vor urma automat cursurile la aceasta scoala. Dupa ce au loc inscrierile la scolile la care elevii sunt arondati, pe locurile ramase libere va avea loc inscrierea copiilor care nu locuiesc in acele zone. Daca numarul de cereri de inscriere din afara circumscriptiei este mai mare decat numarul locurilor ramase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale si specifice.

Calendarul inscrierii in clasa pregatitoare 2016

22 februarie 2016
- Afisarea circumscriptiilor scolare la fiecare scoala si pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean / Afisarea programului de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor, precum si a institutiilor unde se realizeaza evaluarea / Afisarea la sediul scolilor a criteriilor specifice de departajare, realizate de scoli /
Afisarea la sediul scolilor si al inspectoratelor scolare a programului de completare a cererilor-tip de inscriere in clasa pregatitoare.

24 februarie - 3 martie 2016 - Organizarea Zilei Portilor Deschise la scoli, in care parintii, copiii si alte persoane interesate pot sa viziteze clasele in care vor invata copiii de la pregatitoare si pot sa discute cu personalul scolii.

23 februarie - 16 martie 2016 - Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica.
23 februarie - 17 martie 2016 - Comunicarea rezultatului evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copilului, in scris, parintelui care a solicitat evaluarea. Rezultatul nu poate fi contestat.

29 februarie - 18 martie 2016 - Completarea de catre parinti, online sau la scoala pe care parintii vor ca cei mici sa o urmeze, a cererilor-tip de inscriere. Validarea acestor cereri-tip de inscriere se face intre orele 8:00-20:00, de luni pana vineri, si intre orele 9:00-13:00 sambata.


Puteti citi mai multe detalii AICI.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu