8 februarie 2016

Aromaterapia este folosita in multe afectiuni

Aromaterapia face parte din fitoterapie, tratamentul cu preparate din plante medicinale, si se bazeaza pe utilizarea uleiurilor esentiale, concentrate de arome naturale ale plantelor, obtinute in urma distilarii. Aceasta metoda terapeutica si-a dovedit eficacitatea in mai multe domenii, dar trebuie utilizata cu prudenta, deoarece uleiurile esentiale sunt substante extrem de active si pot fi periculoase.

• Ca si medicina oficiala, aromaterapia trateaza bolile cu ajutorul antiinflamatoarelor, antiviralelor, antimicoticelor, etc. Dar in loc sa foloseasca molecule de sinteza, utilizeaza molecule naturale, volatile si aromatice, ale anumitor plante. Toate tesuturile plantelor aromatice (frunze, lemn, floare, tija) produc substante aromatice, in proportii foarte reduse. Acestea sunt extrase din glandele plantelor printr-un proces de distilare cu ajutorul vaporilor de apa. Uleiurile esentiale sunt produsele rezultate din aceste extractii.

• Desi sunt denumite uleiuri, ele nu contin materii grase. Cu toate acestea, sunt liposolubile, adica solubile in uleiuri, ceea ce le permite sa fie usor absorbite de catre piele si mucoase.

• Uleiurile esentiale va vor ajuta daca suferiti de urmatoarele:
- migrene sau dureri dentare;
- tulburari nervoase (anxietate, angoasa, insomnie, depresie etc.);
- tulburari de circulatie, digestive sau respiratorii;
- probleme legate de menopauza.

• Este posibil ca uleiurile esentiale sa va fie prescrise ca un adjuvant la tratament sau pentru a atenua efectele secundare ale acestuia. Astfel, uleiul esential obtinut din arborele de ceai este folosit in aplicatii cutanate pentru a preveni sau a trata arsurile provocate de radioterapie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu