4 ianuarie 2016

Cura de detoxifiere

Aceasta cura, care permite in mod special eliminarea reziduurilor alimentare nedigerate care nu s-au depus in intestine, si astfel curatarea organismului, consta pur si simplu in evitarea alimentelor toxice (dulciuri, fripturi, sosuri, alcool, cafea, ceai negru, lactate etc.) timp de cateva zile. Acest tip de cura este recomandat in naturopatie inainte de inceperea unui nou regim alimentar si este binevenita, in special, dupa mesele incarcate de sarbatori.

• Cura de detoxifiere trebuie urmata timp de o saptamana, de maximum patru ori pe an, la fiecare schimbare de anotimp. Puteti face si cure de o zi, doua, un weekend pe luna. Nu sunt contraindicatii.

• Evacuati toxinele care se acumuleaza in ficat si in intestine si provoaca tulburari digestive, dureri de cap, dureri articulare, stari proaste, insomnii. Puteti face, de exemplu,  o cura de suc de lamaie sau sa va frectionati cu o manusa de masaj (stimuland circulatia, accelerati eliminarea toxinelor). Masajul se face pe pielea uscata, frecand in directia inimii. Apoi faceti o baie sau un dus.

• Mancati sanatos: suc de fructe si de legume, apa, germeni si alimente crude, fructe, legume, cereale integrale si seminte. De evitat: zaharul, prajelile, lactatele, alcoolul si cofeina (ceai, cafea).

• Beti regulat cate 6–8 pahare de apa plata pe zi, pentru a drena organismul.

• Respirati profund. O buna oxigenare alimenteaza sangele si celulele, curata glandele si organele si amelioreaza functionarea creierului si a sistemului nervos, precum si pe cea a vezicii biliare, a rinichilor, a ficatului, a diafragmului si a colonului. Inspirati adanc, din abdomen, umplandu-va plamanii, apoi expirati pe gura.

• Faceti miscare. Practicati in fiecare zi o activitate, chiar si una moderata: mers pe jos, pe bicicleta, inot sau doar cateva miscari si intinderi blande.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu