5 ianuarie 2016

Cum sa ai un somn linistit

Daca aveti probleme cu somnul, incercati unul dintre aceste preparate din plante, fiecare avand un lung istoric in tratarea eficienta a insomniei. Intrebati medicul daca luati medicamente pentru o alta problema.

Hameiul. Folosite in China antica dar si in Europa, florile uscate de hamei pot fi eficiente impotriva insomniei cand sunt utilizate la umplerea pernelor. Acestea sunt adesea combinate cu valeriana, un amestec la fel de eficient ca somniferele de tipul benzodiazepinelor utilizate in tulburarile de somn. Florile uscate pot fi folosite si pentru infuzii (10 g intr-un litru de apa fiarta). Sau adaugati un litru de infuzie peste apa din cada pentru un somn mai bun.

Levantica. Favorita romanilor din Antichitate, aceasta actioneaza prin reducerea stresului. Faceti o infuzie din 2-3 g de flori cu apa fiarta si beti o ceasca de lichid racit si strecurat pe post de bautura calmanta inainte de culcare. Sau puneti 5 picaturi de ulei esential de levantica pe perna ori pe piept, inainte de a merge la culcare.

Magnolia. Pentru a combate insomnia, mai ales daca aceasta este legata de anxietate, incercati scoarta de magnolie, un remediu traditional din Orient. Efectele sale de inductie a somnului sunt date de substantele magnolol si honokiol, care reduc productia hormonului de stres, cortizolul. Extractul de scoarta de magnolie este disponibil in capsule la magazinele naturiste.

Floarea-pasiunii. O ceasca de infuzie de floarea-pasiunii, obtinuta din 3 lingurite de planta uscata la o cana cu apa fiarta, lasata 15 minute inainte de strecurare si administrata inainte de somn, va ajuta sa adormiti mai repede. Frunzele si tulpina acestei plante, originare din America de Sud, indelung folosita in tratarea insomniei si anxietatii, contin maltol, substanta cu efect sedativ.

Valeriana. Preparatele din radacina de valeriana au fost recomandate impotriva insomniei de Hipocrat, parintele medicinei, iar studiile clinice moderne au demonstrat ca aceasta imbunatateste atat durata, cat si calitatea somnului. Compusii sai sedativi calmeaza spasmele musculare, iar alti compusi blocheaza transmiterea semnalelor la nivelul creierului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu