13 decembrie 2015

Tocana de legume la cuptor

Aceasta mancare vegetariana simpla este un fel principal foarte hranitor intr-o zi de iarna.

Ingrediente:

1 dovleac, circa 600 g;
500 g cartofi, curatati de coaja si taiati bucati;
200 g morcovi, taiati bucati;
200 g pastarnac, taiat bucati;
2 dovlecei mari, circa 400 g in total, taiati bucati;
2 linguri ulei de masline extra virgin;
1 catel de usturoi tocat marunt;
4 fire de rozmarin, plus cateva pentru ornat;
2 cutii mazare, circa 400 g fiecare, scurse si spalate;
240 ml cidru sec;
240 ml bulion de legume fierbinte;
sare si piper.


Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul. Se taie dovleacul in jumatate, se arunca semintele si fibrele, apoi se indeparteaza coaja si se taie miezul bucati.

2. Se pun bucatile de dovleac intr-un castron mare si se adauga cartofii, morcovii, pastarnacul si dovleceii. Se stropesc cu ulei de masline si se amesteca bine. Se adauga usturoiul si se asezoneaza cu sare si piper, dupa preferinte.

3. Se asaza firele de rozmarin, pe un singur strat, pe fundul unei cratite mari. Se aseaza deasupra lor legumele din castron. Se pune cratita in cuptor 30 de minute, intorcand legumele o singura data, pana se rumenesc usor.

4. Se scoate cratita din cuptor si se adauga mazarea, cidrul si bulionul de legume. Se acopera cratita cu folie de aluminiu si se pune iar in cuptor, timp de 20–25 de minute, pana ce legumele se fac fragede. Inainte de a servi mancarea, se scot firele de rozmarin si se orneaza cu fire de rozmarin proaspete.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu