16 decembrie 2015

Targul caritabil de Craciun "Kind für Kind – Copil pentru copil"

Astazi 16 decembrie, de la ora 17.00 pana la ora 20.00, in curtea din spatele Librariei Carturesti – Gradina Verona (P-ta Romana, Str. Arthur Verona nr. 15) are loc a doua editie a Targului Caritabil de Craciun "Kind für Kind – Copil pentru Copil", un eveniment inedit, organizat de copii… pentru copii! Sunteti asteptati, in numar cat mai mare, cu ceai cald, vin fiert, mancaruri delicioase, precum si cu sute de obiecte confectionate cu drag de copiii implicati. Ei va ofera un strop din munca lor, voi donati… pentru cei 163 de copii din comuna Bahnea (satul Cund), judetul Mures!

Copii de gradinita si putin mai mari, cadre didactice, parinti si prieteni vor oferi, cu un zambet larg si inima deschisa, sute de cadouri lucrate manual de cei mici si cei mari, produse preparate special pentru acest eveniment sau donate. Obiectele au fost realizate, cu suflet, intr-un timp foarte scurt… de cand copiii au aflat de situatia celor 163 de elevi, care vin - la scoala din satul Cund - din alte 6 sate invecinate: 92 de copii sunt in clasele 0-IV, iar 71 de copii sunt in clasele V-VIII! Daca doriti sa aduceti si produse noi sau intr-o stare foarte buna (electronice, rechizite, birotica, jocuri, carti, dulciuri, hainute etc.) care le-ar fi de folos celor mici, in cadrul scolii, nu ezitati sa faceti acest gest. Copiii il vor aprecia inzecit!

Targul Caritabil de Craciun "Kind für Kind – Copil pentru copil" este o initiativa pusa la cale intr-un timp record, in luna decembrie 2015, de Gradinita Kinderakademie, Gradinita Pisicile Aristocrate, Scoala Gimnaziala "Elena Vacarescu" (sectia germana matern) si in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Municipal Bucuresti. Pe 12 decembrie 2014 au fost stranse donatii pentru a o salva pe Tessa, care avea urgent nevoie de o interventie medicala in strainatate! Ca o surpriza speciala, in acest an, Tessa va veni impreuna cu parintii ei sa le multumeasca copiilor care au contribuit, prin donatiile stranse, la operatia care i-a salvat viata.

La editia din acest an, Omar Secada Dihigo, pe care il stiti din formatia Mandinga, Anda Dimitriu, finalista Vocea Romaniei 2014 si Anne Marie Rotundu (X Factor) s-au alaturat cauzei si vor sustine acustic acest eveniment. De asemenea, Intermezzo, corul Colegiului National de Muzica "George Enescu", ne va incanta la targ cu un moment de colinde!

Copiii si-au folosit manutele si imaginatia pentru a confectiona obiecte speciale ce vor fi oferite cadou tuturor vizitatorilor care vor face o donatie si se transforma astfel intr-un Mos Craciun pentru cei 163 de copii din satul Cund. Cu banii stransi vor fi achizitionate cadouri pentru acesti copii, astfel incat sa le aducem si lor zambete de Sarbatori si sa le facilitam accesul la educatie.

"Suntem increzatori ca un pic de ajutor de la fiecare dintre noi va reusi sa ne aduca mai aproape de ce ne-am propus prin acest Targ Caritabil, mai ales ca cei 163 de copii au dorinta de invatare, dar le lipsesc multe dintre materialele necesare invatarii. Vrem sa le oferim acestor copii si un Craciun minunat, motiv pentru care, pe 18 decembrie, in cadrul Festivalului de traditii si obiceiuri de Craciun, unde va participa toata comuna, ii vom surprinde cu multe cadouri aduse chiar de Mos Craciun (asa cum nu au mai vazut pana acum!). Ne-am propus sa oferim fiecarui copil cadouri egale ca dimensiune si produse incluse, si ne dorim sa le oferim strictul necesar pentru a invata. Am organizat acest eveniment alaturi de Tatiana Paun si Emiliana Stefan, si am intalnit multi oameni minunati care au ales sa ni se alature: Silviu Enache, Cristi Pietricica, Catalin Vanatoru, Mihaela Colnic si Loredana Diti, Ana Maria Iorga, Mirela Secan, Florin Tudorache, Adriana Prodan, Mihaela Letinu, Naprusel Domnita, si lista continua", a explicat Ana Maria Calciu, unul dintre cadrele didactice implicate in organizarea acestui eveniment.

Nu uitati, copiii au muncit si va asteapta cu drag, sa le apreciati micile opere de arta!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu