15 decembrie 2015

Sfaturi pentru a preveni aparitia ridurilor

Pe langa interventia chirurgicala, exista o multime de metode de a diminua semnele imbatranirii si de a preveni aparitia unora noi. Secretul? Protejati structura interna a pielii – fibrele de colagen si elastina care mentin aspectul ferm al fetei. Iata cateva sfaturi pentru o piele mereu tanara:

Folositi zilnic un produs de protectie solara. Radiatiile solare provoaca 90% din leziunile pielii legate de varsta. Protejarea impotriva lor constituie cea mai eficienta masura antirid. Vinovate sunt radiatiile UVA – razele ultraviolete cu lungime de unda mare si efect penetrant, constante pe parcursul anului – si razele UVB – cele care provoaca arsuri si au intensitatea maxima vara. Cel mai bun mijloc de protectie consta in imbracaminte – inclusiv o palarie cu boruri largi – si un produs de protectie solara cu spectru larg, cu un SPF de minimum 30.

Renuntati la fumat. Fumatorii inveterati sunt de 5 ori mai predispusi la riduri profunde, neregulate. Compusii din fumul de tigara par sa afecteze structura interna a pielii care-i confera fermitate si netezime – structura constand din tesut conjunctiv alcatuit din proteinele colagen si elastina.

Umpleti-va farfuria cu fructe si legume. Alimentele bogate in vitamina C reduc cu 36% riscul aparitiei unor riduri severe. Aceasta vitamina cu virtuti antioxidante combate radicalii liberi, molecule de oxigen instabile care distrug colagenul. Pentru a spori aportul de vitamina C, mancati fructe bace, beti suc de portocale, mancati ardei grasi rosii, grepfrut si broccoli. Cu cat mancati mai multe legume si fructe de toate tipurile, cu atat riscul aparitiei ridurilor e mai mic.

Mancati somon. Somonul contine acizi grasi omega-3, care reduc cu 25% riscul imbatranirii pielii. Alte surse excelente sunt miezul de nuca, uleiul de rapita, capsulele cu ulei de peste si semintele de in.

Reduceti consumul de paine alba si zahar. Cresterea cu 50 g a aportului zilnic de carbohidrati (cantitatea din doua sucuri carbogazoase de 250 ml) mareste riscul aparitiei ridurilor cu 28%. De vina sunt "reziduurile glicatiei avansate", molecule alcatuite din zaharuri si proteine care ataca fibrele de colagen si elastina – proteinele ce asigura fermitatea pielii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu