17 decembrie 2015

Echinaceea, antibiotic natural

Echinaceea este un antibiotic natural care combate infectia, ajuta la uciderea bacteriilor, a virusurilor, a ciupercilor si a altor microbi care provoaca boli. Actioneaza stimuland diferite celule ale sistemului imunitar care sunt armele-cheie impotriva infectiilor. In plus, planta accelereaza producerea de catre celule a interferonului, substanta care lupta impotriva virusurilor. Aceste efecte sunt de scurta durata, asa ca este recomandabil ca planta sa fie luata chiar o data la doua ore in timpul infectiilor acute. Echinaceea normalizeaza reactia imuna chiar in afectiuni autoimune precum eczema (pentru care este un tratament traditional).

Echinaceea poate ajuta la prevenirea celor mai comune doua afectiuni virale – raceala si gripa. Eficienta sa maxima este atunci cand este luata la primele semne de boala dar este benefica si daca suferiti deja de dureri, congestii sau febra din cauza racelii sau a gripei.

Echinaceea este de ajutor si in cazul afectiunilor recurente, cum ar fi candidoza si infectiile tractului urinar sau ale urechii medii. Se foloseste uneori si in tratarea infectiilor cauzate de streptococi sau stafilococi, a infectiilor cauzate de herpes (inclusiv herpesul genital, herpesul facial si zona zoster), a bronsitei si a sinuzitei.

Echinaceea poate fi aplicata pe piele. Sucul ei ajuta la vindecarea a tot felul de rani, furuncule, abcese, eczeme, arsuri, ulceratii bucale sau herpesuri faciale si a escarelor. Pentru a trata durerile de gat sau amigdalita, tinctura poate fi diluata si folosita ca gargara.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu