11 decembrie 2015

Dieta de post are multiple beneficii

Perioada postului este unul dintre cele mai bune momente ale anului atat spiritual cat si pentru imbunatatirea starii de sanatate. Multi specialisti sustin ca detoxifierea organismului este principalul beneficiu. Dar mai sunt si altele. Iata care sunt principalele argumente pentru care ar fi bine sa tinem post:

1. Detoxifierea. Acesta este un proces normal de eliminare sau neutralizare a toxinelor prin intermediul diverselor organe, cum ar fi: colon, ficat, rinichi, plamani, ganglioni limfatici si piele. Procesul este accelerat atunci cand o persoana nu mai mananca, organismul utilizand rezervele de grasimi pentru eliberarea energiei. Asta se intampla si in timpul unui post – rezervele de grasime fiind folosite pentru energie – iar atunci, acizii grasi elibereaza substante chimice, care sunt eliminate apoi prin intermediul organelor de care am vorbit mai sus.

2. Scaderea in greutate. Asa cum am vazut mai sus, rezervele de grasimi sunt folosite atunci cand o persoana nu prea mananca, pentru creearea energiei de care are nevoie organismul. Evident, este important ca perioada postului sa nu insemne o dieta plina de carbohidrati si glucide  – paine, cartofi, orez, dulciuri – ci o dieta bazata pe fructe si legume, care au un numar mic de calorii.

3. Accelerarea procesului de vindecare. Energia care era consumata de organism pentru a procesa cantitatile mari de mancare este canalizata acum spre sistemul imunitar si, astfel, pentru autovindecare. Acest proces are loc de fiecare data cand suntem bolnavi – atunci nu mai avem pofta de mancare.

4. Ne fereste de bolile cardiovasculare. Un regim bazat pe fructe si legume duce la scaderea trigliceridelor, a greutatii si a glicemiei. Asta duce la protejarea organismului, reducand riscului aparitiei bolilor cardiovasculare.

5. Prelungeste viata. Un metabolism incetinit, o productie intensa de proteine, un sistem imunitar imbunatatit si stimularea productiei de hormoni, ca urmare a unei diete de post, duce la cresterea sperantei de viata. Alte beneficii: dormim mai bine, suntem mai energici, pielea capata stralucire, digestia se imbunatateste.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu