25 noiembrie 2015

Ziua internationala de lupta impotriva violentei domestice

Cu ocazia Zilei internationale de lupta impotriva violentei domestice, organizatia non-guvernamentala Touched Collection si Politia Capitalei vor organiza, pe 26 noiembrie, un eveniment de informare si constientizare a problemei violentei in familie.

Asadar intre orele 15:00 – 17:00, la sediul Asociatiei Touched Collection din Bucuresti (Str. Cristescu Dima Nr. 3B, Sector 2), va avea loc seminarul cu tema "Cum sa ne aparam de violenta domestica?". Seminarul este sustinut de un reprezentant al Politiei Capitalei pentru un grup de femei, victime ale violentei domestice. Aceste femei fac parte din comunitatea Touched Collection, fiind beneficiare ale proiectului "Interventie sociala de urgenta prin telefon", derulat cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, un alt partener care va fi prezent la eveniment.

"Din experienta ultimilor ani, am realizat ca in comunitate exista un nivel scazut de informare legislativa privind apararea si gestionarea situatiilor de violenta domestica. Cel mai mare rau este faptul ca slaba informare si lipsa curajului femeilor de a pune capat agresiunilor fizice si psihice genereaza nu doar drama lor, ca victime, ci afecteaza viata si dezvoltarea copiilor lor, ce traiesc in aceste medii familiale distructive", declara Anca Nistor, Manager General Touched Collection.

Conform statisticilor, la fiecare 30 de secunde o femeie din Romania este victima violentei domestice. Anual, peste 200 de persoane isi pierd viata ca urmare a violentei in familie.
In tara noastra, institutiile cu atributii in domeniu nu actioneaza suficient pentru sanctionarea celor vinovati de acte de violenta impotriva femeilor, nu au o strategie de prevenire si combatere a fenomenului si nu aloca resurse pentru protectia si recuperarea fizica si emotionala a victimelor.

Prin proiectul "Interventie sociala de urgenta prin telefon", Touched Collection si Fundatia Vodafone Romania isi propun intampinarea nevoilor victimelor violentei domestice si prevenirea abandonului copiilor. Aceasta este cea mai potrivita resursa pentru mame, actionand prin interventii rapide in situatii de urgenta, cu o echipa pluridisciplinara de profesionisti, care lucreaza pentru apararea victimelor prin consiliere psihologica, terapie si consiliere legala. In urma acestui sprijin primit, sansele femeilor de independenta si reintegrare familiala, sociala si profesionala cresc simtitor.

Asociatia Touched Collection si-a inceput misiunea in anul 2006 prin suportul terapeutic oferit prin atelierele de creatie pentru femei si mame din comunitate aflate in situatii de dificultate.
Misiunea Asociatiei este dedicata femeilor si mamelor victime ale violentei domestice, ale saraciei, familiilor monoparentale, persoane traficate pe care le imputernicesc ca prin transformarea vietilor lor sa devina sau sa continue a fi mamici dedicate si persoane responsabile in societate, oferindu-le suport emotional, material si educational.
Cei care doresc sa sprijine financiar proiectele Touched Collection pot face donatii online cu card bancar, prin virament bancar sau pot achizitiona bijuterii Touched Collection.

Mai multe detalii sunt disponibile la:
www.touchedcollection.ro
www.touchedcollection.org
www.facebook.com/touchedcollection

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu