18 noiembrie 2015

Trateaza bolile cu… dulceata

Desi la prima vedere nu ar parea, dulceturile si gemurile sunt benefice pentru sanatate, mai ales cele preparate in casa. Una dintre conditii ar fi ca fructele sa fie proaspete, bine coapte si nepatate. De asemenea, ca sa poata fi consumate si de diabetici se poate inlocui zaharul cu fructoza. Iata cateva sugestii:

Dulceata de afine
Afinele contin o serie de substante active – vitamina C, minerale, flavonoizi, acizi organici – care protejeaza flora intestinala, imbunatatesc circulatia sangelui, regenereaza retina si scad concentratia zaharului in sange. Aceste fructe isi pastreaza in buna parte aceste proprietati chiar si preparate sub forma de dulceata. De aceea, pentru aceste beneficii e bine sa consumati cate o lingurita de dulceata dimineata, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de micul dejun.

Dulceata de dude

Dudele s-au dovedit a fi benefice pentru afectiuni cardiace, probleme cu tensiunea, afectiuni reumatice si ale pielii. Daca faceti dulceata ar fi bine sa inlocuiti zaharul cu fructoza si sa consumati cate doua lingurite zilnic, timp de o luna, inainte de micul dejun.

Magiunul de prune

E bine ca prunele sa fie lasate cu pielita ca sa nu se piarda antioxidantii si mineralele. Nu trebuie adaugat zahar. Magiunul cel mai bun si mai aromat se face din mai multe soiuri de prune, aceste fructe fiind o buna sursa de potasiu, magneziu si seleniu.

Cele mai bune gemuri si dulceturi sunt cele preparate la maximum 70 de grade, fara adaos de zahar si conservanti, care pastreaza vitaminele si mineralele din fructe. Alte dulceturi pe care ar fi bine sa le incercati daca aveti anumite afectiuni sunt: dulceata de caise, care se recomanda in astenie, anemie, nevroze si dulceata de cirese care se recomanda in constipatie sau daca aveti lipsa de minerale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu