4 noiembrie 2015

Cum obtinem mai mult timp pentru noi

Toti avem nevoie de timp ca sa ne relaxam si sa fim noi insine. Altminteri, e posibil sa fim coplesiti de presiunile care afecteaza majoritatea oamenilor. Daca sunteti genul de persoana care isi neglijeaza propriile nevoi deoarece mereu face cate ceva pentru altii, iata cateva sugestii:

• Notati cu atentie cat timp dedicati treburilor casnice in cursul unei zile. Ceilalti membri ai familiei vor fi surprinsi cand le veti arata rezultatele – si aceasta poate fi motivatia de care aveti nevoie pentru a reduce timpul dedicat muncii in gospodarie.

• Spuneti-le membrilor familiei ca trebuie sa impartiti treburile gospodaresti si ca pot decide cine ce anume va face (sunt sanse mai mari sa se ocupe de o anumita sarcina daca o aleg ei insisi).

• Daca aveti tendinta sa va asumati prea multe sarcini la serviciu, delegati unele dintre ele membrilor echipei dvs.

• Vorbiti despre nevoia dvs. de a avea un spatiu personal si decideti unde va fi. Cel mai important este sa alegeti un loc unde puteti petrece timp fara sa fiti deranjat de nimeni.

• Stabiliti o intalnire cu dvs. insiva pentru a face lucrurile pentru care n-aveti niciodata timp. Fiti realist si impartiti proiectele mari in etape marunte. E mai bine sa faceti cate ceva cate o jumatate de ora pe zi in loc sa asteptati ziua libera, care poate ca nu va veni niciodata.

• Renuntati la lucrurile inutile. Deseori, scuza pentru a nu face ceva este "Voi face asta cand voi avea timp". Realitatea e ca nu veti gasi niciodata timpul necesar decat daca va organizati mai eficient si daca delegati din sarcinile care va coplesesc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu