11 octombrie 2015

Cartofi cu branza la cuptor

Cartofi gratinati cu branza aromata si crusta crocanta.

Ingrediente pentru 4-6 portii:

1 kg de cartofi
1 catel de usturoi
200 g branza Gruyère sau Emmentaler
ulei pentru ungere
sare, piper alb
2 oua
250 ml lapte
125 g smantana
nucsoara rasa

Mod de preparare:

1. Se curata, se spala si se taie cartofii in felii subtiri. Se sterg cu un prosop de hartie.
Cateii de usturoi se curata si se taie in jumatate. Se incalzeste cuptorul. Se rade branza. Se unge cu ulei tava termorezistenta.

2. Se pune un strat din feliile de cartofi in tava. Se presara un varf de cutit de sare, piper si o cincime din branza. Apoi se asaza alternativ cate un strat de felii de cartofi, se asezoneaza si se presara un strat de branza, pana cand toate ingredientele sunt utilizate. Ultimul strat este cel de branza.

3. Se amesteca bine ouale, laptele,
smantana, sarea, piperul si nucsoara iar compozitia obtinuta se adauga peste cartofii gratinati, apoi se pune la cuptor pentru o ora, pana cand cartofii devin moi. Pentru ca branza sa nu se arda, tava se acopera cu folie de aluminiu. Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu