18 octombrie 2015

Briose cu banane si fulgi de ciocolata

Mici si compacte, sunt o gustare numai buna de luat la pachet.

Ingrediente (pentru o tava de briose cu 12 portii):

2 linguri ulei
200 g banane fara coaja, taiate in bucati mari
1 ou intreg plus 2 albusuri
250 ml lapte degresat
400 g faina pentru prajituri
150 g zahar tos sau zahar brun
1 pachet praf de copt
2 lingurite coaja de portocala rasa fin
50 g ciocolata amaruie, taiata in bucati mici

Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul. Folosind o pensula, se unge cu o lingura de ulei tava pentru briose.

2. Folosind un blender sau un mixer, se obtine un piure din banane, o lingura de ulei, oul intreg, albusurile si laptele.

3. Se cern faina, zaharul si praful de copt intr-un castron mare, se adauga coaja rasa de portocala si ciocolata. Se incorporeaza piureul de banane fara a amesteca prea mult, altfel incat sa nu se ingreuneze aluatul.

4. Se toarna amestecul in formele pentru briose, umpland pana la doua treimi din inaltime. Se coc aproximativ 25 de minute sau pana cand briosele au crescut si sunt rumenite.

5. Se scoate tava din cuptor si se scot briosele. Se servesc fierbinti sau la temperatura camerei, preferabil in ziua in care au fost coapte.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu