9 octombrie 2015

10 metode de a te binedispune

Te supara copiii, sotul sau vanzatorul de la magazin? Esti prost dispusa sau pur si simplu trista, fara motiv? Iata 10 metode rapide de a-ti imbunatati starea de spirit.

1. Suna o prietena si palavragiti. Combate stresul instantaneu!

2. Fa o plimbare... la soare. Lumina soarelui, la fel ca si activitatea fizica, are puterea de a ameliora starea de spirit.

3. Intalneste-te cu cineva la o cafea. Vei avea o conversatie placuta si un val de energie datorita cofeinei.

4. Fii recunoscatoare. Gandeste-te la toate lucrurile pentru care ai motive sa fii recunoscatoare si uita pentru cateva momente de probleme.

5. Planteaza flori. Activitatea fizica si culorile vii ale florilor creeaza imediat buna dispozitie.

6. Coace o paine (chiar si folosind un amestec instant). Nimic nu sugereaza o stare de multumire ca mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor.

7. Fa-ti ordine in dulap. Vei avea imediat o senzatie de implinire. Doneaza hainele pe care nu le porti; te vei simti multumita ca ai ajutat pe cineva.

8. Fa o baie fierbinte. Aprinde lumanari (cu aroma de levantica sau de vanilie, deoarece inlatura anxietatea si creeaza buna dispozitie), rasfoieste o revista sau, pur si simplu, relaxeaza-te vreme de 20 de minute. Chiar te supara ceva?!

9. Mangaie un caine sau o pisica. Mangaiatul animalelor reduce stresul si imbunatateste starea de spirit.

10. Savureaza o bucatica de ciocolata neagra. Contine compusi care ridica nivelul serotoninei, o substanta din creier ce regleaza starea de spirit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu