14 septembrie 2015

Sufleu de zmeura

Daca e consumat indata ce se scoate din cuptor, se topeste in gura.

Ingrediente pentru 4 portii de sufleu:

zahar vanilat (dupa gust)
115 g zahar tos
1 lingura rasa de unt, la temperatura camerei
250 g zmeura proaspata
4 albusuri de oua mari
1 lingura zahar pudra pentru presarat
smantana grasa (pentru servit)

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul. Se amesteca, dupa gust, zaharul vanilat cu zaharul simplu. Se ung cu unt formele de sufleu, apoi se presara cu zahar tos si se asaza pe o tava de copt.

 2. Se paseaza zmeura, presand fructele printr-o sita fina. Se bat albusurile cu mixerul, pana ce capata consistenta, dar spuma nu este prea tare, apoi se adauga treptat restul de zahar tos. Se continua batutul pana cand albusurile se intaresc si spuma devine lucioasa.

3. Se amesteca piureul de zmeura cu spuma, apoi se toarna compozitia in forme si se face cate un mic tugui in varful fiecareia cu o lingura. Se pun in centrul cuptorului si se coc timp de 12-14 minute, pana ce sufleurile au crescut frumos si au inceput sa se intareasca putin.

 4. Se scot sufleurile din cuptor si se servesc cu smantana grasa si zmeura proaspata.



Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu