22 septembrie 2015

Spune, ce este biodiversitatea?

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Bucuresti, in parteneriat cu Collège de France si Bucharest Science Festival, ii invita pe copiii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani la conferinta "Spune, ce este biodiversitatea?", sustinuta de catre domnul Prof. Dr. Gilles Bœuf , de la Muzeul National de Istorie Naturala din Paris, profesor la Collège de France si consilier stiintific pentru biodiversitate, mediu inconjurator si climat al Ministrului francez pentru Ecologie, Mediul Inconjurator si Transporturi, doamna Ségolène Royal.

Conferinta va avea loc sambata, 26 septembrie 2015, incepand cu ora 11.00, in Sala Multimedia a Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa".

Biodiversitatea reprezinta, de fapt, ansamblul relatiilor pe care fiintele vii le stabilesc intre ele, dar si in raport cu mediul lor de viata.

Viata s-a nascut in oceanul primordial acum aproximativ 4 miliarde de ani, si a parasit mediul acvatic in urma cu 450 de milioane de ani. In prezent, se cunosc mai mult de 2 milioane de specii vii care traiesc pe planeta.

Ecosistemele si speciile dispar mult mai repede astazi ca urmare a actiunii oamenilor, iar situatia este de-a dreptul ingrijoratoare. Populatiile vegetale si animale dispar sub impactul distrugerii si poluarii ecosistemelor, din cauza exploatarii excesive a resurselor de pretutindeni, a raspandirii dezordonate a speciilor si, in cele din urma, a schimbarii climatice de care suntem si noi responsabili in buna masura.

Participarea la eveniment este gratuita! Conferinta va fi tradusa in limba romana.

Rezervarea, in limita a 100 de locuri, se face pe adresa de email: info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Mai multe detalii, puteti citi AICI.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu