20 septembrie 2015

Chiftelute berlineze

Servite cu mustar si paine, sunt la fel de delicioase calde sau reci.

Ingrediente pentru 4 portii:

2 painici (vechi de o zi)
200 ml lapte
1 ceapa mare
cate 125 g de carne tocata de vita, de porc si de manzat
125 g pasta carnati
sare si piper
nucsoara rasa
4 linguri de untura sau ulei

Mod de preparare:

1. Se inmoaie painea in lapte timp de 20 de minute. Se curata ceapa si se toaca marunt. Apoi se scoate miezul painicilor.

2. Se amesteca bine carnea tocata, pasta de carnati, painea, ceapa, sarea, piperul si un varf de cutit de nucsoara.

3. Din amestec se formeaza opt bile, care se aplatizeaza usor. Se incalzeste ulei intr-o tigaie si se prajesc chiftelele la foc mediu pe ambele parti, pana se rumenesc. Se servesc calde sau reci, cu mustar si paine.

Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu