10 august 2015

Cursuri unice in Europa: "Revolutia" Classical Education ajunge in Romania

Un nou model de educatie ajunge in Europa, respectiv la copiii din Romania, pentru a completa lipsurile din actualul sistem de invatamant. Este vorba despre Classical Education, un program de cursuri Before & After School pe care scoala Logos Academy il pune la dispozitia copiilor si parintilor din Bucuresti. Copiii vor invata sa fie autodidacti, sa gandeasca structurat si sa prezinte ce au invatat intr-o maniera concisa si persuasiva, iar cursurile vor avea loc pe tot parcursul anului scolar. Logos Academy a fost inaugurata sambata, 8 august, printr-o serie de demo-uri gratuite.

Ce inseamna Classical Education

Modelul Classical Education dezvolta aptitudini care ajuta elevii sa devina persoane autodidacte, sa inteleaga ca orice subiect cuprinde o serie de concepte cu informatii structurate si sa prezinte subiectul in cauza intr-o maniera concisa si persuasiva. Aceasta metoda de instruire a fost folosita de sute de ani si se bazeaza pe 3 parti: Gramatica, Logica si Retorica. Toate aceste etape se suprapun in mod natural cu fazele dezvoltarii cognitive ale copilului. Cursurile folosesc transdisciplinaritatea ca principiu de baza si respecta curricula aprobata de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, insa abordeaza un model de predare integrata. Asta inseamna crearea de conexiuni intre teme si competente, renuntarea la fragmentarea disciplinelor in favoarea integrarii lor si antrenarea unor surse cat mai variate pentru prezentarea continutului.

Din gama de cursuri organizate de Logos Academy urmand modelul Classical Education fac parte materii ca Matematica aplicata, Fizica prin experiment, Chimia in reactii, Lumea lui Iron Man (Algoritmica si robotica), Shakespeare si mai cum…? (Arta actorului) sau Step-ul ca instrument muzical. Parintii care au copii in clasele 0-I pot opta pentru un After School, iar elevii din clasele V-VI pot urma programul Before School (dimineata, inainte de scoala) sau doar anumite cursuri, in functie de preferinte.

"Este extraordinar ca am reusit sa aducem in Romania, si pentru prima data in Europa, cursurile Classical Education. Logos Academy este o alternativa pentru parintii care vor copii isteti, care inteleg ca procesul de invatare este unul continuu. Noi vrem sa ii ajutam sa invete cu drag, sa ajunga singuri la concluzii si sa se bucure de fiecare descoperire. Am pregatit o serie de cursuri demonstrative astfel incat parintii si copiii sa stie care este mediul de invatare, cat de bine pregatiti si inventivi sunt profesorii si cum reusesc elevii sa invete intr-un mod placut si durabil", precizeaza Silvia Timisescu, fondatoarea Logos Academy.

Zilele usilor deschise – Demo Days

Demo Days sau cursurile demonstrative vor avea loc in Bucuresti, la sediul Logos Academy pe 15, 22 respectiv 29 august. Acestea vor dura 2 ore pentru clasele 0 - I si 3 ore pentru clasele V-VI, ambele divizate in Arta & Cultura si Stiinte.

Logos Academy a fost infiintata de doi tineri, Silvia Timisescu si Daniel Ilinca, cu sprijinul unui partener american Jason Fisher, din pasiune pentru educatie si dorinta de a imbunatati sistemul de invatamant romanesc.

Mai multe detalii despre inscrierile la cursurile demonstrative, grupele de varsta si activitatile Logos Academy puteti gasi pe www.logosacademy.ro.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu