14 iulie 2015

Proiectul Jurnal de Fapte Bune va oferi inca 13 burse in valoare totala de 180.000 de lei

De la lansarea proiectului Jurnal de fapte bune, Asociatia Pentru Familie, cu sprijinul Caroli, a sustinut 17 copii talentati, cu burse in valoare totala de 180.000 de lei. In urmatoarele trei luni de inscrieri ramase, proiectul va oferi inca 13 burse in valoare totala de 180.000 de lei.
Jurnal de fapte bune este un proiect desfasurat de Asociatia Pentru Familie cu sprijinul Caroli, in parteneriat cu Libertatea si Fundatia Ringier.

A schimba povestea de viitor a unui copil talentat, care se lupta cu neajunsurile financiare zi de zi, nu pare si nu este un lucru usor. Proiectul Jurnal de fapte bune a reusit insa, la doar trei luni de la lansare, sa sprijine 17 copii talentati cu burse in valoare totala de 180.000 de lei. Astfel, micutii sunt sustinuti sa nu abandoneze drumul catre performanta. Pana la finalul proiectului, inca 13 povesti de viata pot fi schimbate, prin cele 13 burse disponibile in continuare pentru copiii talentati.

Oricine cunoaste un copil a carui poveste de viitor este ingradita de greutatile de zi cu zi, ii poate schimba acum parcursul. Inscrierile se realizeaza pe platforma online a proiectului, www.jurnaldefaptebune.ro. Pentru a fi eligibile, cazurile prezentate trebuie sa indeplineasca anumite criterii, cele mai importante fiind: 
•    Varsta maxima de 18 ani;   
•    Dovada practicarii activitatii si a rezultatelor obtinute de copil in trecut in domeniile vizate de proiect: sport, arte (muzica, arte vizuale si artele spectacolului) si invatatura;
•    Situatia materiala a familiei. Copiii inscrisi trebuie sa provina din familii in care venitul net/membru nu depaseste 700 de lei lunar.

Andra, nu doar un artist desavarsit, ci si o mama devotata, sustine proiectul si invita romanii sa inscrie cazurile pe platforma www.jurnaldefaptebune.ro:
"Ca mama, pot sa spun sincer ca as face orice sa-mi vad copilul indeplinindu-si visul, insa sute de parinti, pretutindeni, sufera ca nu-si pot sustine copiii din punct de vedere financiar. Aici intervine proiectul Jurnal de fapte bune, un program ce va scoate din anonimat copiii exceptionali, dar fara posibilitati materiale si ii va ajuta sa-si cultive talentul mai departe. Va invit pe toti sa luam atitudine si sa inscriem in cele trei luni ramase cat mai multi copii talentati.", a declarat artista.

De la lansarea proiectului Jurnal de fapte bune in luna martie 2015, 17 copii talentati la scrima, dans, desen, muzica, matematica, arte martiale si altele au primit burse lunare in valoare de 1.000 de lei, timp de un an.

Brabete Marius Stelian este un elev de nota 10, pasionat de programare si matematica, care la doar 11 ani a obtinut deja 66 de premii la concursuri de profil. Marius are un singur vis: sa ajunga in lotul olimpic de informatica. La fel este si Serban Stelian Roventu, un copil de 14 ani, care, din 2010 pana in prezent a castigat 67 de medalii la Kempo, arte martiale, in ciuda situatiei familiale si financiare dificile. Sau Andreea, Nicoleta si George: talentati, cu dorinta de reusita, determinare si speranta ca neajunsurile financiare nu le vor bloca drumul catre performanta. Castigatori ai programului Jurnal de fapte bune, ei sunt acum mai aproape de a-si duce visul mai departe, cu sprijinul bursei lunare de 1.000 de lei pentru un an intreg.

Programul va oferi in urmatoarele trei luni inca 13 burse lunare de 1.000 de lei, care pot schimba povestea de viitor a copiilor talentati din Romania, aducandu-i mai aproape de performanta.

"In cei  22 ani de activitate, ne-am luptat pentru sprijinirea familiilor care se confrunta cu dificultati financiare, sustinerea educatiei si recunoasterea meritelor copiilor talentati din mediile defavorizate. Desi parintii lor fac mari eforturi, drumul spre performanta este greu de sustinut, uneori imposibil. Cu sprijinul Caroli, prin Jurnal de fapte bune, putem oferi o sansa copiilor exceptionali, fara posibilitati financiare sa atinga succesul meritat. In doar cateva minute petrecute pe platforma online a proiectului, oricine poate sa ajute un copil.", a afirmat Laura Dusleag, directoarea Asociatiei Pentru Familie.
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu