30 iulie 2015

Budinca pufoasa cu banane si orez

O combinatie irezistibila de miere, banane si orez cu lapte.

Ingrediente pentru 6 portii:

1 baton vanilie, taiat pe lungime
60 g orez cu bobul rotund
600 ml lapte semidegresat (grasime 1,5%)
3 linguri miere
2 banane coapte
coaja rasa fin de la 1/2 lamaie
2 albusuri
un varf de cutit de nucsoara macinata

Mod de preparare:

1. Se scoate miezul din batonul de vanilie. Se pune orezul intr-o cratita impreuna cu laptele, apoi se amesteca mierea si se adauga miezul batonului de vanilie. Se fierbe la foc potrivit pana ce da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se acopera cratita. Se fierbe la foc mic 1 ora-1 ora si 15 minute, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca, pana cand orezul este fiert si compozitia s-a ingrosat, dar nu a scazut prea mult.

2. Intre timp se incalzeste cuptorul. Se scoate vanilia din orez. Se descojesc bananele si se taie felii subtiri, apoi se adauga in orez impreuna cu zeama de lamaie.

3. Se bat spuma albusurile. Se inglobeaza in amestecul de orez. Se toarna in 6 castronase termorezistente de 200 ml sau intr-un vas de 1,2 litri si se presara nucsoara.

4. Se asaza castronasele sau vasul pe o tava intinsa si se introduc la cuptor 10-12 minute, respectiv 25-30 de minute, pana cand cresc si capata o culoare aurie. Budinca se lasa putin sa se raceasca, dar se serveste cand inca e calda.

Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu