30 iunie 2015

Tabara Medievala pentru copii

Intr-un timp in care oamenii sunt tot mai grabiti, se simte nevoia unei schimbari. O schimbare de aer si de timp ne-ar face tuturor bine, dar mai ales copiilor nostri. Ei vor vedea ca se poate trai si altfel. Fara calculator sau televizor si fara supermarketuri. Fara strazi aglomerate si poluate, intr-un loc in inima muntilor, un loc in care zgomotul claxoanelor e inlocuit de imaginea flamurilor medievale, de fosnetul copacilor, de voia buna si de spiritul drept.

Medieval Praxis si Asociatia Antiqva vor deschide pentru copii o poarta catre alte timpuri, cand existau idealuri inalte si eroi adevarati. Prin jocuri, ateliere de creatie, drumetii, ei vor evada din lumea reala, transpunandu-se pentru o saptamana intr-o lume de poveste.
Aspirantii cavaleri si tinerele domnite vor fi inconjurati de decoruri medievale si vor primi costume corespunzatoare perioadei. Domnitele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici si scuturi cu insemne heraldice.

Aflata deja in al saptelea an, Tabara Medievala a facut parte din vacanta a peste 800 de copii si a fost pentru ei o experienta speciala, deopotriva educativa si recreativa. Acolo, copiii, sub o atenta supraveghere, au avut ocazia unica de a descoperi valorile cavalerismului medieval, transpunandu-se in lumea povestilor, atat de familiara varstei lor. Ei au avut parte si de relaxare, invatand ceva nou in fiecare zi si facandu-si o multime de prieteni.

Medieval Praxis si Asociatia Antiqva vor sa ofere copiilor inca o vacanta de neuitat, iar pentru aceasta, se vor intoarce in spatiul incarcat de istorie al Tarii Barsei si al Tarii Muscelului unde isi doresc sa se apropie de spiritul si cunoasterea Evului Mediu prin intermediul atelierelor, povestirilor, jocurilor interactive si drumetiilor prin minunatele imprejurimi ale taberei.

Unde?
In Tara Barsei (satul Sirnea, com. Fundata, jud. Brasov).

Cand?
Intre 28 iunie si 22 august (6 serii de tabara).

Pentru a afla mai multe detalii intra in lumea de poveste a domnitelor si a cavalerilor construita de Tabara Medievala pentru Copii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu