25 iunie 2015

Omleta de albusuri cu spanac

Pentru ca se folosesc numai albusuri, aceasta omleta cu legume este mai pufoasa.

Ingrediente pentru 4 portii:

3 albusuri
1 lingurita sare
1 lingurita piper negru
2 lingurite marar proaspat, tocat (dupa gust)
Piper, dupa gust
Frunze de spanac proaspat

1 rosie mare, tocata
2 linguri de branza Cheddar, rasa
Unt (pentru uns)

Mod de preparare:
1. Intr-un castronel se bat albusurile cu 1 lingurita de apa, sare, piper si marar, pana ce spuma incepe sa se intareasca putin. Pentru umplutura, intr-un alt castron mic, se amesteca spanacul, rosia tocata si branza.

2. Se unge cu putin unt o tigaie pentru omleta sau una mai mica, care se incalzeste cam 1 minut la foc mediu. Se toarna in ea amestecul de albusuri si se coace pana ce se incheaga la baza. Se ridica marginile omletei cu o spatula, impingand partea facuta spre centrul tigaii si se lasa sa curga partea fluida spre margini. Se lasa pe foc pana ce s-a inchegat aproape total, iar partea de dedesubt s-a rumenit putin.

3. Umplutura se intinde peste o jumatate din omleta, lasand o margine de 1,5 cm. Se pastreaza pentru ornat 1 lingura din umplutura de spanac. Omleta se pliaza in doua, avand grija ca o parte din umplutura sa se vada. Se gateste totul inca 2 minute, apoi se asaza pe o farfurie si se orneaza cu restul spanacului.

Pofta buna!




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu