21 mai 2015

Butterfly sustine Ajungem Mari in educarea copiilor din centrele de plasament

Grupul educational privat Butterfly sustine educatia copiilor din centrele de plasament printr-un program de training si consiliere a voluntarilor inscrisi in programul Ajungem Mari, "Da-ti pasiunea mai departe!". Programul Ajungem Mari, derulat de Asociatia Lindenfeld, isi propune sa ajute la dezvoltarea copiilor din centrele de plasament prin educatie non-formala si joc. Programul a ajuns in prezent sa numere 200 de voluntari, ce contribuie la educarea prin metode non-formale a peste 400 de copii institutionalizati din Bucuresti.

Ne bucuram sa putem ajuta la formarea voluntarilor, ce isi dedica din timpul lor educarii copiilor din centrele de plasament. Una dintre valorile pe care le transmitem copiilor la Butterfly este cea a responsabilitatii sociale si dorim sa fim un exemplu in acest sens si sa contribuim direct prin initiativele noastre. Sustinem Ajungem Mari cu consiliere pe partea de educatie superioara pentru ca incurajam orice proiect educational ce isi propune sa contribuie la dezvoltarea copiilor societatii noastre, asa cum sunt si cei din centrele de plasament, declara Madalina Gidiuta, fondator al Grupului Educational Butterfly.

Proiectul de voluntariat "Da-ti pasiunea mai departe!" a fost triplu nominalizat la Gala Nationala a Voluntarilor, iar initiatoarea Iarina Stefanescu a primit premiul  pentru Voluntarul Anului in Educatie.

Sa fii voluntar intr-un centru de plasament e o frumoasa provocare, pentru ca le transmiti copiilor cunostintele si valorile tale, experientele acumulate si in acelasi timp ii incurajezi si motivezi sa mearga mai departe. Primesti in schimb mai mult decat daruiesti: multa energie, imbratisari si lectii surprinzatoare, spune Iarina Stefanescu, fondatoarea programului.

Prin proiectul "Da-ti pasiunea mai departe!" voluntarii sustin, in functie de pasiunile lor, cursuri interactive (romana, matematica, engleza, informatica, educatie pentru sanatate) sau ateliere creative (muzica, dans, teatru, fotografie, cinematografie) in echipe de cate 2, saptamanal, timp de doua ore pentru grupe formate din 6-12 copii.

Uneori e o diferenta foarte mare intre reperele copiilor si ale voluntarilor, iar voluntarii ii aduc pe cei mici aproape de o alta lume, a intelegerii, ascultarii, afectiunii si rabdarii. Ce este o celula? au intrebat voluntarii la o ora de biologie, iar un copil a raspuns senin "o camera unde stai inchis", adauga Iarina.

Pana pe 31 mai, cei ce doresc sa se alature programului de voluntariat Ajungem Mari o pot face printr-un e-mail cu CV si scrisoare de intentie la office@ajungemmari.ro.
Mai multe detalii pe www.ajungemmari.ro, iar povesti de la activitati spuse de voluntari se gasesc pe pagina de Facebook Ajungem MARI.

Despre parteneriatul dintre Butterfly si Ajungem Mari, puteti vedea mai multe si aici: 0 comentarii:

Trimiteți un comentariu