10 mai 2015

Budinca cu patru feluri de branza

Ingrediente:

500 g macaroane scurte
2 cepe mari, tocate
ulei pentru ungere
250 ml frisca cu continut redus de grasime
30 g de faina
2 lingurite praf de mustar
1 lingurita sare
1 jumatate de lingurita piper
250 g branza Cheddar, cu continut redus de grasime, rasa
180 g branza mozzarella, rasa
60 g branza Gouda, cu continut redus de grasime, rasa
240 g crema de branza cu continut redus de grasime
1 jumatate de lingurita boia de ardei dulce

Numar de portii: 8


Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se unge tava cu putin ulei. Se pregatesc macaroanele conform indicatiilor de pe ambalaj, se scurg si se pun deoparte.

2. Intre timp se unge cu ulei o oala mare si se incalzeste la foc potrivit. Se prajeste ceapa aproximativ 5 minute, pana cand se inmoaie. Se toarna jumatate din frisca si faina intr-un borcan, se agita bine si se amesteca cu ceapa din oala. Apoi se toarna frisca ramasa. Se amesteca cu un tel praful de mustar, sarea si piperul. Se da sosul in clocot, apoi se fierbe, amestecand constant, timp de aproximativ 3 minute, pana ce se ingroasa.

3. Se amesteca branza Cheddar, mozzarella, Gouda si crema de branza in sos si se lasa sa se topeasca. Apoi se ia amestecul de pe foc si se adauga peste macaroane.

4. Se toarna macaroanele in tava unsa si se presara boia de ardei. Se lasa in cuptor aproximativ 35 de minute, pana ce devine maro-deschis si face bule. Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu