23 aprilie 2015

Curs de fotografie pentru copii (8-13 ani)

Fundatia Calea Victoriei si Violeta Neamtu, ii invita pe copiii cu varsta cuprinsa intre 8 si 13 ani la un curs de fotografie, impartit in patru ateliere. Cateva reguli de baza, usor de retinut si de folosit, pot constitui primii pasi in educarea simtului estetic, inca din copilarie. Fotografia este una dintre cele mai la indemana modalitati de exprimare artistica.

Cum sa facem sa transpunem in imagine, cu ajutorul fotografiei, ceea ce observam in jurul nostru? Cum invatam sa folosim toate butoanele, ce par atat de complicate, pe care le vedem pe aparatul foto? Care sunt detaliile importante intr-un peisaj si cum le grupam, ca sa avem o fotografie reusita?

In cele patru sedinte ale cursului de fotografie, copiii invata sa foloseasca functiile de baza ale aparatului de fotografiat, descopera notiuni de compozitie: perspectiva, incadrare si cromatica si analizeaza lucrari din genuri diferite, apartinand unor fotografi celebri.

Pentru ca notiunile sa se fixeze mai usor, la finalul fiecarei intalniri, copiii vor primi o tema fotografica. Fotografiile realizate vor fi analizate, cu ajutorul lectorului, la inceputul sedintei urmatoare. In acest scop, e recomandabil sa aduceti aparatul foto si un stick pe care sa va descarcati imaginile facute. Nu este nevoie de un anumit gen de aparat foto, camera foto a familiei este foarte potrivita pentru acest curs introductiv.

Temele celor 4 intalniri ale cursului de fotografie pentru copii sunt:

Curs 1 – Functiile de baza ale aparatului foto
Cum lucram cu diafragma, timp de expunere, sensibilitate (ISO), programul manual al aparatului?

Curs 2 – Compozitia fotografica
Cum analizam o imagine? Perspectiva in fotografie. Cum se incadreaza personajele si obiectele intr-o imagine. Regula numarului de aur. Tipuri de lumina.

Curs 3 – Genuri fotografice
Portret/ Instantaneu/ Peisaj/ Peisaj urban/ Natura/ Fotografia de calatorie.
Privim imagini ale unor fotografi celebri, apoi analizam fotografiile aduse de copii.
Observam care sunt subiectele preferate atat de copii cat si de fotografii profesionisti.

Curs 4 – Sesiune practica
Alegem cateva teme si facem impreuna fotografii. Tinem cont de cele invatate si exersam atat principiile tehnice, cat si pe cele care tin de compozitie. La finalul intalnirii, analizam cele mai reusite imagini.

Data de incepere: 25 Aprilie

Frecventa atelierelor: saptamanal, sambata
Durata unui atelier: 1 ora si 30 de minute
Cost: 200 lei
Locatie: str. Popa Soare, nr. 40, et. 1, Bucuresti

Mai multe detalii poti citi AICI.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu