21 aprilie 2015

Ananas la cuptor cu iaurt si ghimbir

Acest desert este bogat in fibre si sarac in grasimi. Ananasul contine bromelaina, o enzima cu efect antiinflamator. Doze foarte mari din aceasta substanta, sub forma de suplimente, sunt utilizate adesea in tratarea artritei. Ananasul proaspat nu contine cantitati atat de mari – iar fiindca bromelaina e mai concentrata in cotor si tulpina, veti beneficia mai mult daca veti reusi sa mancati si mijlocul fructului. Bromelaina are, totodata, capacitatea de a stabiliza tensiunea arteriala si de a intari sistemul imunitar.

Ingrediente:

1 ananas (circa 1 kg)
1 cana (250 g) iaurt in stil grecesc, semidegresat
2 lingurite de miere
1/2 lingurita de ghimbir macinat
felii de lamaie verde, pentru servit
2 lingurite de coaja de lamaie verde rasa, pentru ornat

Numar de portii: 4
Timp de preparare: 10 minute, plus 10 minute racire
Gatit: 1 ora si 45 minute

Mod de preparare:

1. Incingeti cuptorul la 180°C. Puneti ananasul intreg pe o tava mare si bagati-l in cuptor pentru o ora si 45 de minute, intorcandu-l la fiecare 20 de minute, pana ce se simte moale la o apasare delicata. Lasati-l sa se raceasca alte 10 minute.

2. Intre timp, amestecati intr-un castronel iaurtul cu mierea si ghimbirul.

3. Indepartati varful ananasului cu un cutit ascutit, apoi taiati-l in sferturi, pe lungime. Scoateti partea tare din mijloc, daca doriti.

4. Asezati fiecare sfert, cu partea cu coaja in jos, pe un platou. Turnati deasupra iaurtul cu ghimbir si presarati coaja rasa de lamaie. Serviti desertul alaturandu-i cateva felii de lamaie verde.

Pentru un desert mai rapid cu ananas la cuptor, indepartati coaja de la 1 ananas mic si taiati-l in doua, pe lungime. Gatiti jumatatile sub grill, timp de 5 minute, apoi intoarceti-le si pudrati-le cu putin zahar brun si ghimbir macinat, iar la final mai lasati-le 5 minute sub grill, pana cand zaharul s-a caramelizat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu