27 martie 2015

Talentul tau ii ajuta pe copiii din centrele de plasament sa ajunga mari

Ajungem MARI, un program educational pornit in iunie 2014 de Asociatia Lindenfeld, ce isi propune sa le ofere copiilor din centre de plasament sansa de a fi iubiti si ascultati, a ajuns in doar 9 luni sa atraga 200 de voluntari in Bucuresti si sa ajute 400 de copii din centrele de plasament sa se dezvolte prin programe de educatie non-formala. Incepand cu luna martie a acestui an, proiectul s-a extins si catre Cluj, Iasi, Buzau, Snagov si Timisoara.

Programul educational Ajungem MARI are ca scop facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii. 95% din fondurile pentru materialele educationale, excursii si tabere de dezvoltare personala sau biciclete pentru copii au fost stranse prin eforturile oamenilor de bine la evenimente cu o cauza sociala, dupa un principiu simplu: tu iti pui talentul la incercare, iar prietenii tai doneaza pentru a te sustine. Desi programul Ajungem MARI a pornit cu buget 0, a reusit sa stranga peste 35.000 de lei pana acum, prin suportul a 58 de oameni, care au strans aceste fonduri alergand, mergand pe bicicleta, inotand sau jucand Catan.

"Copiii abandonati sau separati de familie nu sunt ai nimanui, sunt ai nostri, ai tuturor. Poate nu ne gandim zilnic cata nevoie au acesti copii de sustinerea noastra, de atentie, dragoste si incurajare, dar mesajul nostru este ca fiecare din noi ii poate ajuta. In proiectul de voluntariat tinerii le transmit copiilor pasiunile lor, de la matematica la muzica, de la engleza la teatru sau fotografie, dar ajutorul poate veni si in strangerea de fonduri. Poate nu ai timp sa petreci 6 zile cu un copil intr-o tabara, dar ne poti ajuta sa ii oferim o experienta minunata.", spune Iarina Stefanescu, fondatorul programului.

Canta pentru copiii din centrele de plasament

Acum Ajungem MARI a lansat provocarea unui concurs caritabil de Karaoke ce functioneaza pe acelasi  principiu: tu canti, iar prietenii te sustin prin donatii online sau la fata locului. 20 de cantareti pentru fapte bune se vor intrece pe 29 martie de la 17:30 la Eleven Social Club. Deocamdata sunt 11 inscrisi si mai sunt asteptati inca 9 cantareti.
Scopul este ca fiecare concurent sa stranga cel putin 450 de lei, valoarea unei tabere pentru copii. Cei care doresc sa se inscrie si sa ii ofera o bucurie imensa unui copil dintr-un centru de plasament pot citi mai multe despre concurs si completa formularul de inscriere pe platforma de strangere de fonduri Galantom - http://lindenfeld.galantom.ro/event-projects/view?id=257.

Participantii la concursul caritabil de karaoke sunt asteptati sa se inscrie cat mai repede, pentru a avea timp sa stranga fonduri de la prieteni. Deocamdata in concurs s-au strans 3800 de lei, adica suma necesara pentru ca 8 copii sa mearga in tabara. Pentru inca 12 copii, Ajungem MARI asteapta noi oameni de bine in concurs. Gasiti pagina de Facebook AICI si detalii despre concurs si regulament la 0723892032 sau la adresa de email dana.ajungemmari@gmail.com.

Ajungem MARI le propune oamenilor si alte metode de a ajuta la strangerea de fonduri. Ei pot completa formularul de 2% in favoarea asociatiei sau sa isi doneze ziua de nastere, adica sa renunte la cadouri in favoarea copiilor care au mai mare nevoie de acest ajutor, sa se lase de fumat timp de 30 de zile in care sa doneze banii de tigari pentru copii si sa isi invite si prietenii sa ii sustina tot cu donatii, sau sa organizeze petreceri sau cine caritabile cu prietenii cu taxe de intrare ce vor fi donate. Mai multe detalii despre aceste modalitati de donare pot fi gasite pe www.ajungemmari.ro.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu