15 martie 2015

Sufleu de branza si nasturel

Sursa foto: www.motherearthnews.com
Sufleurile au nemeritata reputatie de a fi greu de gatit. Acest sufleu este, de fapt, rapid, foarte usor de facut si satios.

Ingrediente:
100 g nasturel
1 lingurita unt
15 g parmezan proaspat ras
15 g pesmet fin
3 linguri faina de malai
300 ml lapte semidegresat
4 oua, separate
1 lingura mustar cu boabe
100 g branza feta
sare si piper

Numar de portii: 4
Timp de preparare: 20 de minute
Timp de gatit: 30–35 de minute


Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se unge cu putin unt interiorul unui vas termorezistent de 1,5 litri, potrivit pentru sufleu. Se amesteca parmezanul si pesmetul si se presara jumatate din aceasta mixtura pe fundul si peretii laterali ai vasului, scuturandu-l si rotindu-l pentru a obtine un strat uniform. Se pune vasul deoparte.

Se indeparteaza tulpinile mai tari de nasturel. Se toaca marunt frunzele si se pun deoparte.
Se amesteca faina de malai cu putin lapte, pentru a obtine o pasta omogena. Se incalzeste restul laptelui pana ce este aproape sa dea in clocot, apoi se toarna peste pasta de mai sus, amestecand constant. Se readuce mixtura in cratita si se amesteca, la foc moderat, pana ce sosul se ingroasa si este omogen.

Se ia cratita de pe foc si se adauga galbenusurile de ou, incorporandu-le cu grija in sos. Se adauga nasturelul tocat, mustarul, branza feta si sare, si piper, dupa gust.

Intr-un castron uscat si curat se bat albusurile pana ce se incheaga. Se incorporeaza un sfert din albusuri in sos, pentru a-l face mai pufos, dupa care se incorporeaza cu grija restul albusurilor.

Se toarna mixtura in vasul pregatit pentru sufleu si se presara deasupra restul amestecului de parmezan si pesmet. Se coace sufleul 30–35 de minute, pana cand a crescut frumos si s-a rumenit. Se serveste imediat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu