29 martie 2015

Rulada cu dovleac si tofu

Rulada este un deliciu servita cu o salata verde sau cu legume oparite. Poti prepara si minirulouri individuale, folosind o singura foaie de placinta pentru fiecare. In acest caz, vei avea nevoie de 8 foi. Acest preparat vegetarian, bogat in proteine, fibre si antioxidanti, si totodata sarac in grasimi, ofera deopotriva beneficiile asociate consumului de produse pe baza de soia.

Ingrediente:

1 kg dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte
1 lingura si jumatate de ulei de masline, plus o cantitate mica pentru uns foile
300 g tofu (branza de soia) ferm, scurs si tocat mare
1/2 cana parmezan ras
4 cepe verzi, feliate subtire
5 fire de marar, tocate marunt
piper negru, proaspat macinat
6 foi de placinta

Numar de portii: 4
Timp de preparare: circa 30 minute
Timp de gatit: circa 50 minute

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul. Captuseste o tava cu hartie
de copt. Taie dovleacul in cuburi de 2 cm. Pune-le intr-un castron mare, adauga 1 lingura de ulei si amesteca bine. Intinde dovleacul pe tava pregatita. Coace-l 20-25 de minute sau pana ce e rumenit si fraged.

2. Transfera jumatate din dovleacul copt, toata cantitatea de tofu si jumatate din parmezan intr-un blender si proceseaza-le pana cand vei obtine o pasta omogena. Pune-o intr-un castron mare. Adauga restul de dovleac, ceapa verde si mararul; asezoneaza cu piper si amesteca bine.

3. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Asterne o foaie de placinta pe o suprafata plana si unge-o cu putin ulei. Asaza deasupra alta foaie; unge-o si pe aceasta. Repeta cu restul foilor de placinta. Intinde mixtura de dovleac de-a lungul uneia dintre laturile mari ale foilor, lasand 5 cm pana la margine. Ruleaza cu grija o data, apoi pliaza spre interior lateralele scurte si continua rularea, inchizand inauntru umplutura.

4. Transfera ruloul pe tava de copt pregatita. Unge-l cu restul de ulei si presara deasupra parmezanul ramas. Coace-l 20-25 de minute sau pana cand foile arata aurii si crocante. Scoate rulada pe un platou si las-o sa stea 5 minute, apoi feliaz-o cu un cutit ascutit si serveste-o.

Sfat: Cand lucrezi cu foi de placinta, acopera-le in rastimpuri cu un prosop umed, ca sa eviti uscarea lor si aparitia crapaturilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu