3 martie 2015

Maraton pentru copiii autisti

Incasarile cursei din Mamaia contribuie la realizarea unui proiect terapeutic. Maratonul Nisipului sustine realizarea proiectului Spatiu Senzorial, prin care se urmareste construirea unei alei senzoriale exterioare si achizitionarea unui echipament de olarit destinate imbunatatirii experientelor senzoriale pentru 60 de copii autisti.

Toate incasarile cursei Family Run (Maratonul Nisipului), din data de 29 martie 2015, care va avea loc pe faleza din statiunea Mamaia, vor fi directionate pentru implementarea acestui proiect. Spatiul Senzorial va ajuta la dezvoltarea copiilor, le va asigura gandirea rationala, le va dezvolta abilitatile de manevrare si imbunatatire a capacitatilor de solutionare a problemelor. De asemenea, acest proiect ii va ajuta si pe terapeuti sa descopere noi preferinte ale copiilor, sa obtina o cunoastere aprofundata cu privire la personalitatea copilului si sa stabileasca un contact optim cu acesta.

Maratonul de la Malul Marii, ajuns la cea de-a doua editie, ramane si in acest an singura competitie de acest gen din Europa care se desfasoara pe nisip. Evenimentul sportiv este organizat de Asociatia "Sanasport", in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral si Radio Constanta.

Maratonul Nisipului se adreseaza atat alergatorilor amatori, cat si sportivilor de performanta, incluzand trei probe competitive (maraton, semimaraton si cursa de 10 km) si cursa Family Run (3 km), care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atat pe parinti, cat mai ales pe copiii acestora.

La prima editie, cea de anul trecut, organizatorii au reusit sa inscrie Constanta pe harta maratoanelor mondiale, adunand la start sute de participanti din Romania si din strainatate si alte cateva sute de sustinatori.

Cei interesati se pot inscrie pe site-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro (persoana de contact: Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive Sanasport, telefon 0726 743 444).


Sursa foto: Sana Sport

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu