25 martie 2015

Laboratorul de stiinte BAYER transforma, pentru a doua oara, elevii in mici cercetatori

Bayer, o companie inovatoare la nivel global, care stabileste trenduri in arii de cercetare intensiva, lanseaza a doua editie a proiectului Laboratorul de stiinte Bayer care are ca scop trezirea interesului elevilor din clasele primare asupra stiintelor naturii. Desfasurat in perioada 6 – 10 aprilie 2015, Laboratorul de stiinte Bayer propune cadrelor didactice o solutie educativa si distractiva pentru programul din Saptamana Altfel: "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", in care elevii participa la diverse activitati extracurriculare cu caracter nonformal.

Astfel, pe parcursul intregii Saptamani Altfel, elevii claselor I-IV pot participa la o ora de experimente practice si atractive din sfera biologiei si chimiei, descoperind inovatii din sanatate si agricultura ce ne ajuta sa avem o viata mai buna. Acestia vor avea ocazia sa afle lucruri surprinzatoare despre materiale sau substante pe care le folosesc zi de zi de la o echipa de 6 fosti olimpici nationali si internationali la chimie si biologie. In prezent, 5 dintre acestia sunt studenti in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti, iar unul studiaza stiintele naturale in cadrul Universitatii Cambridge, Marea Britanie. 

"Misiunea Bayer este folosirea stiintei pentru obtinerea unei vieti mai bune. Experienta Bayer de peste 150 de ani in domeniul inovatiei ne face sa ne dorim sa transmitem mai departe tinerei generatii entuziasmul de a cerceta, de a descoperi, de a invata si de a deveni mai tarziu persoane care isi vor dori sa foloseasca inovatia pentru a imbunatati calitatea vietii.", a declarat Andreas Schremmer, Director General Bayer Romania. Pentru a sublinia importanta programului, Schremmer adauga: "In cadrul experimentelor dedicate sanatatii, copiii vor lucra impreuna cu cei 6 studenti pentru a descoperi vitamina C in diferite sucuri de fructe, vor afla din ce sunt formate oasele si de ce este important calciul in mentinerea sanatatii acestora, precum si avantajele consumarii vitaminelor in forma efervescenta. Si cum organismele vii includ si plantele, o parte a experimentelor practice se refera la descifrarea compozitiei legumelor, masurarea pH-ul din sol si diferentierea plantelor in functie de grup."

Accesul copiilor la experimente se va face in grupe sau clase de maxim 30 de elevi, prin prezenta si supravegherea directa a invatatorilor sau a parintilor, in sesiuni dedicate. Laboratorul de stiinte Bayer va fi amenajat in rondul central din Parcul Lumea Copiilor, intrarea de langa Palatul National al Copiilor, sectorul 4, Bucuresti. Laboratorul va fi deschis in perioada 6-10 aprilie, in intervalul orar 8:00 – 19:00. Inscrierile pentru participare se fac, pentru fiecare clasa, de catre invatator sau, individual, de catre unul dintre parinti pana la data de 1 aprilie, la persoana de contact Paula Popa,  telefon 0742.049.418.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu