3 februarie 2015

Remedii naturale pentru raceala

Trateaza raceala si gripa cu alimente care stimuleaza imunitatea. Raceala obisnuita este o infectie foarte contagioasa care incepe adesea ca o iritare a gatului, nas infundat si culmineaza cu ochi rosii si lacrimosi, stranut, tuse, dureri in gat, guturai, congestie, durere slaba de cap si o stare generala de oboseala si de rau. Racelile cauzeaza rareori complicatii serioase, cu exceptia infectiilor urechilor la copii. Totusi, ele pot exacerba astmul si pot cauza infectii ale tractului respirator inferior cum sunt bronsitele si pneumonia (in special la batrani, care sunt adesea foarte predispusi la infectii). In general, o raceala va ceda dupa cinci pana la zece zile.

Virusul gripei este, cu siguranta, mai periculos decat raceala obisnuita. Simptomele gripei includ dureri ale muschilor, ale incheieturilor, febra mare, oboseala, durere de cap, gat inflamat si, uneori, o tuse seaca neproductiva. Copiii mici, sugarii, batranii si persoanele cu boli grave sau care iau medicamente imunosupresoare prezinta un risc marit de aparitie a complicatiilor cum sunt pneumonia si alte infectii respiratorii.

Ce ar trebui sa consumam pentru a ne trata?

Luteolina, o flavonoida existenta in rozmarin, salvie, cimbru si anghinare, poate actiona ca o antihistamina naturala prin afectarea eliberarii de histamina, o substanta chimica considerata a fi una dintre cauzele congestiei si a altor simptome respiratorii. Studiile arata ca flavonoida quercitina are un rezultat similar. Quercitina este legata si de o sanatate optima a plamanilor.



Pentru combaterea virusilor care cauzeaza aceste doua boli, este util sa se mentina un sistem imunitar puternic. Medicina populara sustine consumul usturoiului pentru a ajuta la prevenirea infectiilor respiratorii obisnuite, desi, in prezent, exista putine dovezi care sa sustina aceasta parere.

Proprietatile vitaminei C si zincului de a mari imunitatea pot ajuta corpul in combaterea racelilor obisnuite si gripei. De asemenea, vitamina C functioneaza ca o antihistamina naturala. Incercati sa mancati si alimente bogate in mineralul antioxidant seleniu: studii preliminare arata ca deficitul de seleniu poate prelungi simptomele gripei, inclusiv durata bolii si inflamarea plamanilor.

Daca ati facut deja una dintre aceste boli, o farfurie de supa de pui va poate oferi o ameliorare temporara. Si natura patrunzatoare a unor alimente cum sunt ardeii iuti, ghimbirul, hreanul si mustarul poate oferi o ameliorare imediata a congestiei nazale prin desfundarea cailor respiratorii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu